Jdi na obsah Jdi na menu
 


Arogance vlády už přesahuje všechny meze, míní Rajchl

14. 12. 2022

Arogance vlády už přesahuje všechny meze, míní Rajchl

Předseda strany PRO Jindřich Rajchl se ve svém komentáři rozepsal o aroganci současné vlády i Poslanecké sněmovny. Zároveň ale připomněl, že všechno se v životě děje z nějakého důvodu a je potřeba se s tím vypořádat. 

Jindřich Rajchl (PRO)

14. prosince 2022 - 10:30

 

„Často ve svých vystoupeních říkám, že jsem přesvědčen, že všechno, co se v životě děje, tak se děje z nějakého důvodu, a že člověk to musí přijímat a musí se s tím umět vypořádat, s tím, že vysvětlení třeba nalezne až později. Všechno v životě, i když se na to nejprve zlobíte, tak se může ukázat, že vám to hodně změnilo váš život a že vám to výrazným způsobem pomohlo. Věřte tomu, že všechno v životě má svůj smysl," poznamenal úvodem svého videa šéf strany PRO Jindřich Rajchl.

 

"Všechno má svůj smysl. Kdyby tady nebyl covid, kdyby tady nebyla Ukrajina, tak tady ještě dalších 20 let vládnou pánové Rakušanové, pan Fiala, paní Pekarová a naše země by skončila ještě hůř, než je na tom v současné době," doplnil Rajchl s tím, že arogance vlády, respektive Poslanecké sněmovny, už přesahuje všechny meze. 

 

 

„Oni opravdu ty Ukrajince začali stěhovat z té poslanecké chalupy. Já jsem si fakt říkal, že se tam někdo chytne za nos v momentě, kdy přišla tak obrovská kritika z toho, že prostě kážou solidaritu, ale sami se nedokážou uskromnit, aby náhodou nemohli jet do Harrachova na svoji poslaneckou chalupu, kterou mají zadarmo. Tak jsem si říkal, že se tam někdo probere a řekne: Tak to byla chyba, omlouváme se, samozřejmě, že tam mohou Ukrajinci zůstat. Matky tam mají zaměstnání, děti tam chodí do školy a tak dále. Naštěstí tedy se nestěhují příliš daleko, ale i tak," řekl dále předseda strany PRO Rajchl.  

 

Podle Rajchla to jasně ukazuje na aroganci, dvojí metr, kdy vyzývají k solidaritě, ale sami se chovají naprosto farizejsky, protože oni jsou přece ti vyšší, oni jsou ta šlechta, která v momentě, kdy chce jet lyžovat, tak se ta stavba musí vyprázdnit, komentoval Rajchl aktuální kauzu kolem vystěhování poslaneckých ubytoven v Harrachově, kde od března měly azyl ukrajinské matky s dětmi.

 

 

Podivil se také, že neví, jak tady může být ještě někdo, kdo je může volit. Podle něj je to ukázka absolutního pokrytectví toho největšího kalibru. 

 

„My tady máme zmrznout, vařit na svetrech, ale oni jedou do Harrachova lyžovat, tak pryč s Ukrajinci! Neskutečné. A pokud někdo ještě věří, že jim jde o obyčejné Ukrajince, že to není jenom nástroj, jak si nahrát levné politické body, jak tady předvádět silácká gesta, kterými se prostě snaží jenom zase získat ty lidi, kteří jim ještě věří ty jejich neuvěřitelné lži. Opravdu vám nestačí to, že tady někdo mluví o tom, jak je potřeba být solidární a pak vystěhuje Ukrajince z chalupy, protože chce jet lyžovat?“ ptal se také Jindřich Rajchl. 

 

(nov, prvnizpravy.cz, foto: fb)