Jdi na obsah Jdi na menu
 


Angela Merkelová - Multikulturalismus v Německu naprosto selhal

25. 10. 2019

 

Německá kancléřka Angela Merkelová uvedla na setkání mladých členů CDU v Postupimi, že její pokus o vytvoření multikulturní společnosti „naprosto selhal“.

25. října 2019

 

„Tento multikulturní přístup selhal, naprosto selhal," řekla Merkelová na setkání v Postupimi.

Vzhledem k tomu, že konzervativní Němci pokračují v „přestupu“ od Merkelové pravicové strany CDU k výslovně pravicové Alternativě pro Německo (AfD),  Merkelová se dostala pod tlak ze strany své vlastní strany, aby zaujala tvrdší postoj k migrantům, kteří se nechtějí integrovat.

Přiznání Merkelové o selhání přichází jen několik týdnů poté, co bývalý ředitel německých  zpravodajských služeb, Dr. August Hanning, uvedl, že v Německu vytvořila Merkelová  „bezpečnostní krizi“ díky její politice, podporující masovou migraci.

Dnes v Německu žije více než 4 miliony muslimů, z nichž většina se do německé společnosti řádně integrovala. Německý Spolkový úřad práce minulý měsíc zveřejnil údaje, které odhalily, že 40 procent všech příjemců sociálních dávek  v Německu  jsou cizinci.

 

Během svého projevu Merkelová také přiznala, že od migrantů se v minulosti vyžadovalo příliš málo. Rovněž uvedla, že vzdělávání nezaměstnaných Němců by mělo mít přednost před dovozem zahraničních pracovníků.

Tvrdila však, že Německo nemůže přežít, aniž by přivedlo kvalifikované zahraniční pracovníky - což je bod, se kterým mají mnozí problém.

 

Když se však Merkelová pokoušela uklidnit konzervativní křídlo CDU, tak bývalá spolková ministryně  práce a sociálních věcí Ursula von der Leyenová  požadovala snížení překážek pro vstup kvalifikovaným zahraničním pracovníkům.

„Kdekoli je to možné, musíme snížit vstupní překážky pro ty, kteří posunou zemi vpřed," řekl avon der Leyenová.

 

Přesto Horst Seehofer, předseda Křesťanské sociální unie (CSU), sesterské strany CDU, signalizoval von der Leyenové, když  prohlásil, že Německo již nemá prostor pro „cizí kulturu“.

 

(rp,prvnizpravy.cz,voice,foto:arch.)

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář