Jdi na obsah Jdi na menu
 


Americký generál - Čísla jasně favorizují Rusy na Ukrajině

17. 6. 2022

Americký generál - Čísla jasně favorizují Rusy na Ukrajině

Ukrajinští představitelé v posledních týdnech přiznali, že jsou na východě poraženi, když prosí Západ, aby poslal další těžké zbraně.

Ggenerál Mark Milley, předseda Sboru náčelníků štábů

17. června 2022 - 07:38

 

Předseda Sboru náčelníků štábů generál Mark Milley ve středu řekl  , že „čísla“ na Ukrajině upřednostňují Rusko, protože ruské síly pokračují v pomalém, ale stálém získávání ukrajinských sil ve východní oblasti Donbasu.

 

„Řekl bych, že čísla jasně favorizují Rusy, pokud jde o dělostřelectvo," řekl Milley na společné tiskové konferenci s ministrem obrany Lloydem Austinem. „Pokud jde o dělostřelectvo, převyšují počet, převyšují zbraně a dosahují cílů."

Ukrajinští představitelé v posledních týdnech přiznali, že jsou na východě poraženi, když prosí Západ, aby poslal další těžké zbraně. USA ve středu přislíbily nový balíček pomoci pro Ukrajinu ve výši 1 miliardy dolarů, ale je otázkou času, kdy bude potřeba dostat na bojiště více zbraní, protože ukrajinské síly je stále třeba vycvičit.

 

Západní dodávky zbraní ukrajinským silám bojujícím na východě by také mohly narušit ruské rakety. Rusko ve středu uvedlo, že  zasáhlo sklad v ukrajinské západní Lvovské oblasti, kde se skladuje munice  pro zbraně poskytované NATO, včetně munice pro houfnice M777.

 

Navzdory neúspěchům Ukrajiny se zdá, že USA jsou připraveny válku dlouhodobě podporovat a ukrajinští vůdci stále trvají na tom, že jejich cílem je vyhnat Rusko ze všech území, které dobylo. Dříve ve válce Milley  řekl, že očekával „vleklý konflikt“, který se bude měřit na roky.

 

(rp,prvnizpravy.cz,veteranstoday,foto:arch.)