Jdi na obsah Jdi na menu
 


Americká armáda pokračuje v hlavních manévrech v Evropě

1. 6. 2020

Americká armáda pokračuje v hlavních manévrech v Evropě

Americké pozemní síly v Evropě ( americká armáda Evropa ) se rozhodly „ po pečlivém vyhodnocení a plánování “ provést v Polsku od 5. do 19. června vojenské cvičení Allied Spirit v rámci velké Obranné manévry strategie Evropa 2020 . 

Očekává se účast 4 000 amerických vojáků z různých obrněných a pěších jednotek a 2 000 polských vojáků. Toto cvičení, které bylo původně naplánováno na měsíc květen, bylo odloženo kvůli epidemii Covid-19, která částečně změnila soubor manévrů s názvem Defender Europe 2020 . 

Podle americké armády v Evropě , kdy bylo rozhodnuto – v březnu – dočasně pozastavit expedici vojsk ze Spojených států, „ více než 90% válečného materiálu určeného pro Defender Europe 2020 bylo již v letadlech a lodí na cestě do Evropy “. . Celkem do Evropy dorazilo více než 3 000 kusů amerického válečného materiálu, počínaje počtem tanků, ke kterým bylo přidáno více než 9 000 obrněných vozidel a dalších vojenských vozidel, která již byla v „ předem umístěné “ základně, které USA drží v Německu. 

Více než 6 000 vojáků vysláno ze Spojených států, aby se připojilo k několika tisícům dalších amerických vojáků, kteří byli také již v Evropě.

Navzdory „ úpravám způsobeným Covidem-19 “ oznamuje armáda Spojených států „ bylo dosaženo řady cílů strategické rychlosti .“ Americká armáda tak oznamuje, že se vyrovnala „ztracená doba“, „ americká armáda Evropa plánuje v následujících měsících další cvičení, která vycházejí z četných původních cílů Defender Evropa 2020 ke zvýšení rychlosti a interoperabilita sil Spojených států a jejich spojenců ». 

Allied Spirit je tedy první ze série cvičení, která se v něm musí provést. Není náhoda, že se toto cvičení provádí v Polsku. Právě tam – jak je stanoveno v prohlášení podepsaném v září 2019 prezidentem Trumpem s polským prezidentem Dudou – Spojené státy výrazně zvyšují svou vojenskou přítomnost. Počet vojáků, které Spojené státy udržují trvale prostřednictvím systému střídání mužů, stoupá z 4 500 na 5 500 vojáků. 

V Poznani nyní americké síly zřizují vlastní pokročilé velitelství. Ozbrojené síly Spojených států v Drawsku Pomořskie otevírají bojové výcvikové středisko. Ve Vratislavi-Strachowicích provádí letectvo Spojených států rozsáhlé přistávání na letišti. V Laski vysílá letectvo Spojených států peruť bezpilotních, včetně útočných dronů Reaper MQ-9 , zatímco ve Powidzu nasazuje leteckou bojovou brigádu.

Také v Powidzu, stejně jako v Lublinu, si americké speciální síly instalují své vlastní základny. Americký obrněný bojový oddíl bude natrvalo rozmístěn v polském městě, které ještě není definováno. Veškeré vybavení je již v Bergen-Hohne (Německo).

US Army Europe rovněž oznamuje, že 173. US výsadkové brigády, se sídlem v Vicenza (Itálie), plánuje operace na Balkáně a v oblasti Černého moře, zatímco 10. Anti-Aircraft a Missile Command se bude podílet na cvičeních v Baltském moři. 

Letectvo Spojených států oznamuje, že v květnu nasadí tři typy amerických strategických bombardérů schopných používat jak konvenční, tak atomové zbraně – bombardéry B-2 Spirit , B-1B Lancer a B-52H . V Evropě, vzlétající ze základen na americké půdě, prokazující, že „ pandemie Covid-19 neovlivnila rychlost ani dosah amerických strategických bombardérů “.

Všechna tato fakta, běžně umlčená mainstreamovými médii, která místo toho ohlásila „ zrušení “ programu Defender Europe 2020 z důvodu Covid-19, potvrzují, že Spojené státy americké nezrušily, ale pouze předělaly strategickou operaci …

Washingtonův cíl ​​zůstává zvýšit napětí vůči Rusku tím, že použije Evropu jako první linii konfrontace. To umožňuje Spojeným státům posílit své vlastní vedení nad svými evropskými spojenci a řídit zahraniční a vojenskou politiku Evropské unie, přičemž je třeba vzít v úvahu, že z 27 členských států EU je 22 také členy NATO, které podléhají na příkazu Washingtonu. 
Manlio Dinucci

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář