Jdi na obsah Jdi na menu
 


„Vyrazíme jim zuby“ - Putin o těch, kteří chtějí odhryznout část Ruska

21. 5. 2021

„Vyrazíme jim zuby“ -  Putin o těch, kteří chtějí odhryznout část Ruska

20. 5. 2021 Janinna  

 

Během zasedání organizačního výboru „Победа“ http://kremlin.ru/events/president/news/65618

ruský vůdce uvedl, že jakmile Ruská federace zesílí, vždy se najdou důvody k omezení jejího rozvoje.

 

Putin poznamenal, že takové pokusy pokračovaly i po rozpadu SSSR. Prezident věří, že Rusko bude i nadále zadržované, protože mnoho odpůrců takovou zemi prostě nepotřebuje.

 

Rusko pravidelně čelí pokusům něco si z něho „odhryznout“, ale každému, kdo se k tomu chystá, vyrazí zuby. Oznámil to ve čtvrtek ruský prezident Vladimir Putin. Rusko bude bránit svá práva na území Sibiře, a to i silou. Uvedl na zasedání ruského organizačního výboru „Vítězství“ prezident Vladimir Putin.

 

„Rusko „vyrazí zuby“ těm, kteří mají v úmyslu „odhryznout“ Sibiř pod záminkou, že je nespravedlivé, že patří k Rusku“, uvedl Putin. (Tato fráze o Sibiři je často přičítána Madeleine Albrightové).

 

Podle ruského prezidenta se za všech okolností děje to samé: jakmile se země stane silnější, okamžitě se najdou důvody omezující její rozvoj. Prezident připomněl prohlášení císaře Alexandra III. o Rusku:

„Bojí se naší velikosti.“

 

Někteří v zahraničí zároveň považují Rusko za příliš velké i po rozpadu SSSR, uvedl Putin.

 

Podle Putina – Sovětský svaz „není nic jiného než historické Rusko, pouze [bylo] nazýváno odlišně a ideologický obsah státu byl samozřejmě jiný, ale z geopolitického hlediska je to historické Rusko.“

 

„I po ztrátě jedné třetiny potenciálu je Rusko pro někoho stále příliš velké,“ řekl Putin.

 

I po ztrátě jedné třetiny svého potenciálu je Rusko pro někoho příliš velké. Potenciál je skutečně kolosální, území zůstává největší na světě, 146 milionů lidí – zdá se, že to není tolik v porovnání s těmi zeměmi, kde žijí stovky milionů občanů, nebo dokonce již více než miliarda. Stále se to však považuje za hodně. A někdo se dokonce veřejně odvažuje říci, že je nespravedlivé, že Rusko vlastní bohatství regionu, jako je Sibiř – že Sibiř patří pouze jedné zemi“,  řekl prezident.

 

Prezident Ruska poznamenal, že takové věci je „divné slyšet“, zejména veřejně, ale někdy to zazní.

 

Podle Putina každému, kdo si chce z Ruska něco odhryznout, „vyrazíme zuby, tak, aby nemohli kousat“.

 

Pro tento účel – vytlučení zubů agresorovi – ruský vůdce označil rozvoj ozbrojených sil.

 

„Někdo se dokonce veřejně odváží říci, že je údajně nespravedlivé, že Rusko vlastní bohatství regionu, jako je Sibiř, že náleží pouze jedné zemi … Všichni se snaží něco od nás kousnout nebo odkousnout – ale měli by vědět že my vyrazíme zuby každému, aby nemohli kousat, a zárukou toho je rozvoj ozbrojených sil,“ řekl Putin.

Rusko bude i nadále omezováno

 

Prezident věří, že Rusko bude i nadále brzděno, protože mnoho odpůrců takovou zemi prostě nepotřebuje.

 

„Ať děláme cokoli, bez ohledu na to, jak se snažíme uspokojit chutě těch, kteří se nás snaží omezit, zadržování bude stále pokračovat, protože mnoho našich oponentů, jak jim budeme říkat, jednoduše nepotřebuje zemi jako Rusko,“ řekla hlava státu.

 

„Ale potřebujeme ji vy a já, potřebují ji naši lidé, občané Ruské federace. A uděláme vše pro to, abychom ji nejen zachovali, ale také posílili,“ dodal Putin.

 

K dosažení takového strategického cíle je podle ruského prezidenta třeba „udělat vše pro zachování paměti toho, co se stalo v předchozích letech, paměti o těch, kteří bránili naši vlast.“

 

https://bit.ly/2RBeSK7

https://bit.ly/3ymaa3z

https://t.me/RIAKremlinpool/4452

pokec24.cz