Jdi na obsah Jdi na menu
 


„Černá válka“ v USA - nejhorší teprve přijde

2. 6. 2020

„Černá válka“ v USA - nejhorší teprve přijde

1. 6. 2020 Janinna

Když sledujeme hořící americká města, není možné zbavit se pocitu, že vidíme mystickou odplatu za americké akce v jiných zemích. Bumerang se vrací.

Smrt podezřelého černocha rukou bílého policisty je samozřejmě tragédií, ale k tomu, aby bylo možné považovat následné ozbrojené nepokoje za přirozenou reakci na konkrétní nespravedlnost, je nutná značná úroveň naivity. 

Všechno je jednodušší: ve Spojených státech, těsně před prezidentskými volbami a na pozadí akutní hospodářské krize, došlo k fenoménu, který lze analogicky s ukrajinskou „Nebeskou stovkou“ nazvat „nebeským afroameričanem“
– to se stalo spouštěčem masivních a dobře organizovaných nepokojů a násilí za použití zbraní.

Stará formule, která uvádí, že ve Washingtonu nemůže být Majdan, protože ve Washingtonu není americká ambasáda, zjevně už neplatí. V americkém hlavním městě existuje dost organizací, které učily americké ambasády po celém světě, jak vypálit země v nichž „pracovaly“. 

Dříve, jak jsme již mnohokrát psali, bylo použití „technologií barevných revolucí“ pro řešení vnitropolitických konfliktů uvnitř Spojených států naprosto nepřijatelné, protože zástupci všech konkurenčních elitních skupin věděli velmi dobře, že vítěz v „politické občanské válce“ s prvky násilí a odlidštění ideologických odpůrců by nezískal vládu nad supervelmocí a světovým hegemonem.

Nyní neexistují žádná omezení a konflikt mezi Trumpovou administrativou a „hlubokým státem“ již dozrál ke střetu, po kterém bude pouze jedna strana schopna zachovat svobodu a život, což znamená, že na pozadí politických sázek v tomto konfliktu se otázkou dlouhodobé stability země nikdo neobtěžuje zabývat.

The Hill, citující několik novinářů z prezidentského okolí uvádí, že včera dokonce i Bílý dům byl doslova v obležení: protestující začali střety s policejním kordonem kolem rezidence amerického prezidenta a dokonce zbourali improvizovaný plot nainstalovaný poblíž.

Za jiných okolností by k žádnému „obléhání“ nedošlo a spoutaní protestující by dlouhou dobu hovořili s americkými zpravodajskými službami, ale dnešní Washington více než hlavní město Velké říše připomíná ukrajinský Kyjev v roce 2013.

Mezi policií jsou již první oběti. Počet zraněných je obtížné spočítat, ale smrt jednoho zabitého policisty byla potvrzena i CNN – kanálem sympatizujícím s protestujícími.

Hrozba Donalda Trumpa , který napsal „když začnou loupeže, začne střelba,“ se ukázala úplně prázdnou. 

Jak samotná policie, tak i Národní garda, která působí v nejvýbušnějších místech, jako je Minneapolis, jsou jasně omezeny strachem – nikdo nechce odpovídat kariérou, penězi nebo svobodou za násilí proti „demokratickým demonstrantům proti rasové nespravedlnosti“.

Uložení zákazu vycházení v Minneapolis a  Portlandu  pouze ukázalo impotenci místních úřadů – jen málo lidí to dodržuje a nepokoje pokračují. 

Fox News  ukazuje záběry z oblastí nepokojů a tyto oblasti se nyní podobají skutečným bitevním polím: spálené obchody, zničené benzinové stanice a rozbitá auta.

Z nějakého důvodu „protestující proti rasové nespravedlnosti a policejní brutalitě“ nemají žádné zábrany při ničení pracovních míst, podniků a infrastruktury v oblastech pobytu černochů, kteří jsou podle jejich oficiální verze oběťmi rasové nespravedlnosti a svévolnosti úřadů, kvůli jejichž zájmům aktivně bojují.

Američtí novináři pracující uprostřed „protestujících“ zaznamenávají úžasné věci.

Například korespondent The Blaze si všiml, že někdo přinesl velké množství cihel předem na místo, kde náhle začaly další loupeže a střety s policií, pro které mohou být cihly velmi užitečné (vhodné pro házení), stejně jako pro rozbíjení oken a aut.

E. Scheffer, novinářka The Blaze, která se nachází v  Dallasu ,  upozorňuje na některé podrobnosti, které se zdají být známé všem čtenářům, kteří sledovali, co se dělo na Ukrajině, v Gruzii nebo dokonce v Moskvě:

„Dnešní noční nepokoje v Dallasu byly naplánovány předem. Organizátoři naváděli dav kam má jít. Měli palety se stovkami cihel připravených pro vzbouřence. Křičeli do davu:
„Jděte doleva, na rohu je 100 cihel.“ To nebyl náhodný chaos.“

The Hill  hlásí, že hollywoodské hvězdy dávají peníze na podporu protestujících, přičemž platí tisíce dolarů za zadržené demonstranty, aby je propustili, čímž zajišťují stálou přítomnost nejaktivnějších a nejagresivnějších účastníků nepokojů „na frontách“.

Může se zdát, že Donald Trump a jeho okolí jsou odsouzeni k tomu, aby se dostali pod tlak skutečně velkého „amerického Majdanu“, který sice již začal zabíjet policisty a vypalovat celé čtvrtě, ale stále nezformuloval jasné politické požadavky a nepodařilo se mu obsadit „náměstí“ ve Washingtonu. 

Existuje však alternativní scénář: prezident a jeho okolí nyní voličům dopřávají plnou představu o tom, jak vypadá „sociální a rasová spravedlnost“, kterou jejich političtí odpůrci tak aktivně obhajují. 

Pokud to je úmyslný tah, pak je to velmi riskantní, ale potenciálně výherní strategie:
dokonce i voliči, kterým se osobně nelíbí pan Trump, se mohou rozhodnout, že upřednostňují „Ameriku Trumpa“, která sice nebude „znovu skvělá“, ale přinejmenším může zajistit bezpečnost a pořádek. 

Po týdnu nepokojů, loupeží a politického vandalismu bude již formulována veřejná občanská žádost na maximální potlačení protestů, ale to zda americkou veřejnost prezident Trump a jeho tým uspokojí, je otevřenou otázkou.

Nejdůležitějším závěrem, který lze udělat při pozorování hořící Ameriky, je to, že před námi se může odehrávat pouze zkouška toho, co začne po podzimních prezidentských volbách. 

Společnost a elity jsou zjevně rozděleny do dvou přibližně stejných a upřímně se navzájem nenávidících částí a jedna z těchto částí bude očividně velmi nespokojena s výsledky voleb a pokušení „přehrát“ výsledky veleb na ulicích se zbraněmi v ruce může být velmi neodolatelné.

https://bit.ly/2XiaWhp

P.S.
Zlé jazyky tvrdí, že Maria Zacharova s ​​pytlem cookies již přiletěla do Minnesoty!

pokec24.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář