Jdi na obsah Jdi na menu
 


„Aktuální systém nesnáším a tak nebudu volit“ ?

5. 10. 2021

„Aktuální systém nesnáším a tak nebudu volit“ ?

jak strany doteď hlasovaly a jak se dlouhodobě prezentovaly! Některé totiž náhle před volbami jakoby “prozřou” a např. se začnou stavět trochu kritičtěji k destruktivní masové migraci ze zemí třetího světa (zdravím Piráty) – takový obrat těsně před volbami je silně nevěrohodný a jde prakticky najisto o plané sliby.

Dlouhodobá strategie a reálné hlasování stran, které mají alespoň nějakou šanci dostat se poslanecké sněmovny, vypadá takto:

 

Globalistická frakce

Členové: ANO, SPOLU (ODS + KDU-ČSL + TOP09), Piráti + Starostové, ČSSD

Podporují:

  • Covidovou totalitu
  • Agresivní tlak na vpich experimentální pseudo-vakcíny
  • Rozpuštění Česka v EU
  • Dluhovou past EU
  • Zelený úděl (zdražování elektřiny a paliv, rušení normálních aut, likvidace racionální energetiky, nulový přínos ekologii)
  • Masovou migraci ze zemí třetího světa (ANO a SPOLU se nyní tváří, že ji už nechtějí, ale v reálu se tak nechovají a podporou hlubší integrace Česka do EU to jasně podporují)

 

Pročeská frakce

Členové: SPD, Trikolóra (Trikolóra + Svobodní + Soukromníci), Volný blok

Podporují:

  • Zrušení covidové totality a návrat k normálnímu svobodnému způsobu životu
  • Naprosto jednoznačnou a ničím nepodmíněnou dobrovolnost vakcinace proti COVID-19
  • Poklidný odchod z krachujícího EU a tím i z dluhové pasti, hysterické politické korektnosti, sociálních nepokojů atd. (SPD a Trikolóra po referendu, Volný blok rovnou bo zvolení berou jako potvrzení mandátu pro Czexit)
  • Racionální energetickou politiku
  • Odpor proti masové migraci ze zemí třetího světa; nevadí jim normální, kontrolovaná a přirozená migrace pracovních sil apod.

 

Potenciál kolem 5 % má ještě KSČM, která je sice pro-česká, ale spíše podporuje covidovou diktaturu. A Babišova bokovka Přísaha, která je úplně nová a pravděpodobně bude preferovat to samé, co ANO (i když naoko se bude stavět do role opozice).

 

Jakou sílu má jeden hlas?

Zpět k “protestním nevoličům” a jejich zásadní síle.

Lidí s volebním právem je u nás přes osm miliónů. Jenže ne všichni k volbám chodí – běžná volební účast je kolem 60 % a má spíše klesající tendenci. V roce 2006 to bylo 64,4 %, v roce 2010 62,6 %, v roce 2013 už jen 59,48 % a v roce 2017 60,8 %. Těžko říct, kolik lidí půjde volit v té stále ještě trvající koronavirové psychóze, ale kolem 60 % by to snad mohlo znovu být. Volit tedy bude cca 5 miliónů lidí.

Jeden hlas je tedy “jenom” jedna pětimilióntina. Jenomže v realitě má větší sílu, než se zdá. Hranice pro vstup do poslanecké sněmovny je totiž 5 % hlasů. To je tedy při 60% volební účasti cca 250 000 hlasů. A teď si řekneme, proč těch pár tisíc hlasů “protestních nevoličů” může mít naprosto zásadní význam.

 

Pouhých 5 tisíc hlasů může stranu s 4,9% dostat do sněmovny

Volební systém je podle mě zbytečně komplikovaný a trochu obskurní, ale jedno pravidlo je velmi jasné – do sněmovny se dostanou jen strany, které dostanou 5­ a více procent hlasů. V aktuálních volbách máme hned 5 stran, které v průzkumech oscilují kolem 5 % – Trikolóra, Volný blok, ČSSD, KSČM a Přísaha. Připomínám, že předvolební průzkumy jdou mnoha způsoby manipulovat (a také se manipulují), takže od reality se mohou lišit i o několik procent.

 

Vezměme si tedy třeba pročeskou stranu Trikolóra jako příklad toho, jak obrovskou sílu může mít pouhých pár tisíc hlasů. Trikolóra se pohybuje v různých průzkumech kolem 5 % (od cca 3 % do 7 %). Je docela dobře možné, že ve volbách může skončit třeba s 4,9 % hlasů a do sněmovny se nedostane. Přitom by stačilo pouhopouhých 5 tisíc hlasů a do sněmovny by se dostali a mohli za Čechy, Moravany a Slezany bojovat za pomoci alespoň několika poslanců. Ten rozdíl pouhé desetiny procenta hlasů je obrovský – buď ve sněmovně budou a posílí pročeskou frakci…a nebo tam nebudou. Rozhodnout to mohou právě hlasy “protestních nevoličů”.

 

“Protestně nevolit” je iracionální

Ano, systém je prohnilý. U moci je spousta mafiánů. I naše země se čím dál tím víc podobá “korporátnímu fašismu”, kde o všem rozhodují nadnárodní korporáty a organizace a naše sněmovna jim dělá jen poskoky… Ale hodit flintu do žita a na volby se úplně vykašlat je kontraproduktivní.

Je to jako kdybyste byli na záchranném člunu a měli jen naprasklé pádlo, se kterým se dá velmi špatně pádlovat … ale pádlovat s ním přeci jen jde. Protestní nevolič to pádlo rozmrzele zahodí. Volič pročeské frakce využije alespoň to naprasklé pádlo, které možná pomůže zachránit posádku celého člunu. Když totiž ostatní čluny stáhne vír potápějícího se Titaniku, oni budou díky troše snahy o “bezvýznamný” kousek dál a vír už je nevcucne.

Nebuďme alibisté. Nezahazujme svoje právo volit, i když je náš hlas zdánlivě maličký. Zrovna ten váš hlas totiž může být ten rozhodující, který překlopí ramena vah nebo vhodí hrstku písku do čím dál tím hlasitěji skřípajícího soukolí globální mafie.

 

Outsidermedia.cz