Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zeman - Vidím čtyři těžké váhy na Hrad

6. 2. 2022

Zeman - Vidím čtyři těžké váhy na Hrad

 

 

Dnes 11:56, Aktualizováno 12:09, 6.2.2022

Jan Menšík, Novinky

 

Podle současné hlavy státu Miloše Zemana se do prezidentských voleb, jež se budou konat příští rok, hlásí zatím pouze „šašci“, kteří chtějí pouze mediální pozornost. Šanci podle něj mají čtyři kandidáti, jemu je nejblíž expremiér Andrej Babiš.

 

 „Zatím se do této prezidentské soutěže hlásí několik šašků. Nejzdvořilejší, co můžu udělat, je že o nich nebudu mluvit. Všichni ti kandidují jen proto, že budou na televizních obrazovkách, kde by jinak nebyli,” prohlásil v nedělním rozhovoru pro CNN Prima News Zeman.

 

 

Podle něj se zatím „těžké váhy” do klání nepřihlásily. „Očekávám, že se to stane na levici, pravici i ve středu. Na levici bych tipoval předsedu odborů Josefa Středulu, na pravici šéfa Hospodářské komory Vladimíra Dlouhého a Andrej Babiš říká, že je catch all party, tedy bere voliče zleva i zprava, a je-li v této pozici, tak by mu připadnul střed,” odhaduje prezident.

„Tito tři kandidáti, plus Alena Vitásková mají šanci býti zvoleni,” dodal.

 

Zatím by svůj hlas věnoval právě Babišovi. „Zatím mírně vede Andrej Babiš, i když také udělal několik chyb, které jsme mu do očí vytknul, aniž bych ho pomlouval v zákulisí,” reagoval na dotaz, komu zřejmě dá svůj hlas…