Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jsme ve válce, jsme v první linii ….

22. 3. 2020

Jsme ve válce, jsme v první linii ….

 

Stojíme v první bojové linii. COVID-19 ohrožuje nás přímo na životech. Každé slabé místo v obraně, je pro nás zničující. V tomto boji si musíme mnohé odepřít a  ty malověrné, váhající i věčně nespokojené, dokonce ještě přesvědčujeme… Nevzdáme to !  

 

Jako jedni z prvních v Evropě  jsme zvedli prapor a šli jsme na „barikády“. V tomto boji jsme se stali dokonce vzorem pro Evropu. Mnohé státy Evropy nepřítele zaspali a ten udeřil... Dnes  sčítají desítky, stovky, či tisíce mrtvých. Uzavírají hranice. Vykupují obchody….

 

Vládní nařízení mnohým z nás ztrpčují život, přesto je respektujeme, svou vládu s vysokým procentem důvěry podporujeme. Roušky, či respirátory, se staly nezbytnou součástí naší výzbroje, ano jsme ve válce. Chodíme jen do práce, nebo na nákup potravin. Lidská solidarita opět nachází své místo. Tradiční přátelství se upevňují. Mezi lidmi i státy. Příkladem je mohutný letecký most z Číny do České republiky. Vidíme na vlastní oči, jak stovky tun zdravotních potřeb směřují z Číny do českých nemocnic, zdravotnictví i do našich domácností. Na ruzyňském letišti vítá letadlo předseda vlády, ministři i další hosté. Je tam i velvyslanec Čínské lidové republiky. V duchu se omlouvám, za ty některé provokace, urážky... Vzpomněl jsem si na staré české přísloví : „v nouzi poznáš přítele. “

 

Nedávno ustavená Evropská komise, nevěnovala hrozbě COVID- 19 patřičnou pozornost. Zatím co my jsme v té době obětovali mnohé osobní svobody, EU řešila tradičně své nicotné problémy. Kdo z nás slyšel, že v Evropské komisi (EK) má své místo i komisařka pro zdraví paní Stella Kyriakidis. Já o ní neslyšel … Přesto jistě i ona vládne svému širokému teamu s patřičným odborným zázemím. Asi také usnula.

 

Také předsedkyně EK Ursula von der Leyen se dnes omlouvá ve stylu :  „ kdo prý to mohl tušit “. I naše komisařka paní Věra Jourová, ( místopředsedkyně EK) se probudila. V tom shonu práce si však nevšimla, že ČR má už uzavřené hranice i hostince, že jsme si odepřeli divadla, knihovny i sportovní akce, že v západní Evropě umírají první stovky občanů na vir COVID-19.

 

Je pro nás ctí, že jako občané jsme se nevzdali, že nejsme lhostejní a místo nejapné kritiky, něco děláme. Místo velkých slov, jsou za námi činy. Česká vláda se nemusí před námi občany stydět. Pod tlakem událostí politici vydávají ze sebe to nejlepší… EU se už konečně probouzí. Média mezitím hlásí další stovky obětí v Evropě !  Jsme ve válce.

 

Přemysl Votava

(mpř. Národní socialisté)

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář