Jdi na obsah Jdi na menu
 


Všechno pochopili, Kedmi zveřejnil pro RF povzbudivé detaily tajných rozhovorů USA a NATO

20. 2. 2023

Všechno pochopili, Kedmi zveřejnil pro RF povzbudivé detaily tajných rozhovorů USA a NATO

Vyšší velení Pentagonu si začalo uvědomovat důležitost speciální vojenské operace na Ukrajině pro Rusko a zaobírá se otázkou, zda má smysl klást RF odpor. Prohlásil to izraelský expert Jakov Kedmi.(na obrázku je izraelský bezpečnostní analytik Jakov Kedmi)

Analytik nazval zajímavými myšlenkové procesy v hlavách amerického vojenského velení. Tak tedy, předseda sboru náčelníků štábů Ozbrojených sil USA Mark Milley uskutečnil během oficiální návštěvy Německa uzavřená jednání, jejichž detaily “unikly” do médií. Podle slov Kedmiho dal generál najevo důležitost SVO na Ukrajině pro Rusko a zaobíral se otázkou, zda je možno dosáhnout úspěchu ve střetu s jadernou velmocí, která bojuje o své přežití, budoucnost a suverenitu.

“Utajené rozhovory a hodnocení, k nimž došlo v Mnichově, nyní prosakují. Jsou velmi povzbudivé: vyšší velení americké armády začíná, konečně, chápat, co se děje. To hlavní a nejdůležitější, co řekla hlava sboru náčelníků štábů Milley: “Vztah Ruska ke speciální vojenské operaci se změnil. Dnes ji RF vnímá jako boj o svou existenci – to nebylo na začátku operace”. A činí operativní závěr: “Pokud to je boj Ruska o svou existenci a nezávislost, musíme se dívat na tuto operaci zcela jinak. Jestli je to tak, pak je sotva reálně možné přinutit RF stáhnout se z území, která obsadila””, řekl Kedmi.

Podle názoru experta Milley otevřeně přiznal neschopnost USA čelit Rusku na Ukrajině. Americké velení se zabývá otázkou, zda má vůbec smysl, aby Státy bojovaly se státem, bojujícím o přežití, s rizikem sklouznout ke světové válce. Kedmi věnoval pozornost tomu, že prezident Ruska Vladimír Putin se to pokoušel předat Washingtonu už v roce 2021, ale pochopení začíná k natovcům docházet až dnes.

“Skutečně nepochopili, nebo se tak tvářili, když jim Putin řekl: “Pojďme přebudovat naše vztahy, vaše postavení ohrožuje naši bezpečnost”. Nyní chápou, že jsou události, ke kterým docházelo a dochází, a které jsou pro Rusko otázkou jeho existence. A říká: je třeba s tím začít počítat, jinak sklouzneme ke světové válce, a to není v našem zájmu. Jsou to velmi důležité změny, ke kterým dochází na profesionální úrovni vyššího vojenského velení v USA. Je to mnohem důležitější, než sdělení jakéhokoliv politika, senátora nebo propagandisty ve Státech nebo Evropě”, řekl Kedmi v pořadu Večer s Vladimírem Solovjovem.

Expert se domnívá, že Putin ultimátem o zárukách bezpečnosti udělal Západu čáru přes rozpočet. Zahájení speciální vojenské operace na Ukrajině bylo rovněž šokem pro USA a jejich spojence, kteří jsou zvyklí na aktivní pozici.

Grigorij Jegorov

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová

rueconomics

https://www.novarepublika.online/…ato