Jdi na obsah Jdi na menu
 


Udělat z Česka kolonii Německa? Andreas Künne promluvil

22. 11. 2023

Udělat z Česka kolonii Německa? Andreas Künne promluvil

 

„Musíme migranty přerozdělovat a zrušit veto v EU, prohlásil německý velvyslanec v ČR Andreas Künne. Drzost, arogance a pocit nadřazenosti Němců vůči České republice je neuvěřitelná. To je odezva, kterou si vysloužil.

Andreas Künene, velvyslanec Německa

22. listopadu 2023 - 07:03

 

Nelegální migrace nabyla v Německu takových rozměrů, že způsobuje problémy s ubytováním i integrací a řada obcí je na hranici svých možností. „Nemůžeme neomezeně stavět stále další ubytovny a najímat další sociální pracovníky. Nutně potřebujeme reformu evropského azylového systému,“ řekl v rozhovoru pro iDnes.cz německý velvyslanec v Praze Andreas Künne. Kdybychom měli do jedné věty shrnout to podsatné, co z jeho úst zaznělo, pak by to byla nejspíše věta následující. Podle německého velvyslance v ČR musíme migranty přerozdělovat a zároveň zrušit veto v EU.

 

Arogance a pocit nadřazenosti Němců vůči ČR je nehorázná

 

Slova německého velvyslance okamžitě vyvolala bouřlivou reakci na našich sociálních sítích. Tomio Okamura dokonce mluvil o "nadřazenosti" Němců.

 

„´Musíme migranty přerozdělovat a zrušit veto v EU´, říká německý velvyslanec v ČR Andreas Künne. Drzost, arogance a pocit nadřazenosti Němců vůči České republice je neuvěřitelná. A servilní slabá Fialova vládní pětikoalice, místo aby se ohradila, tak mlčí a vlastizrádně leze Berlínu do zadku," sdílel na svém facebookém profilu předseda SPD Tomio Okamura.

 

„Německo už nám tímto natvrdo vzkázalo, že už se nás vůbec na nic nehodlá ptát a o něčem s námi jednat. Že už nám hodlá svoji vůli diktovat. Včetně toho, že máme platit za jejich fatálně chybnou migrační politiku. To, že jejich města a obce nezvládají příval migrantů, nemůže být ani na minutu důvodem k tomu, aby byla odpovědnost za politiku otevřených dveří Angely Merkel přenesena na Českou republiku. Oni si to navařili, tak ať si to nyní také snědí.

 

Naše strana PRO ještě dnes odeslala žádost dle zákona 106/1999 Sb. o veřejném přístupu k informacím, na jejímž základě se budeme domáhat sdělení stanoviska ministerstva zahraničí k tomuto skandálnímu prohlášení německého velvyslance. Česká republika se proti němu totiž musí velmi kategoricky ohradit. Německo se evidentně rozhodlo postoupit do další fáze přeměny České republiky v 17. spolkovou republiku. Což nemůžeme za žádnou cenu připustit.

 

 PRO tímto deklaruje, že je připraveno se proti tomuto tlaku tvrdě postavit a neustoupit ani o milimetr," přidal se na ke kritice vystoupení německého velvystance předseda advokát a strany PRO Jindřich Rajchl.

 

(dan, prvnizpravy.cz, foto: youtube)