Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tímto silným středem jsme my v jižním Německu a území bývalé dunajské monarchie

2. 2. 2024

Tímto silným středem jsme my v jižním Německu a  území bývalé dunajské monarchie

 

„A Evropa potřebuje silný střed. Tímto silným středem jsme my v jižním Německu a  území bývalé dunajské monarchie, která byla malou Evropou, rozvrácenou před 100 lety pařížskými smlouvami. Toto společenství oživit moderní a demokratickou formou doby a učinit ji srdcem silné Evropy, je úkolem pro bavorskou a českou politiku i v neposlední řadě i pro sudetoněmeckou národnostní skupinu jako přirozený spojovací článek.“

Z projevu B. Posselta na 70. sjezdu sudetoněmeckého landsmanšaftu, Řezno, 8. červen 2019

Poznámka ČNL – Budí k světu B. Posselt „ducha“ habsburské monarchie, jež má být vzkříšena a oživena demokratickou formou doby, a rozšířena o jižní Německo a tak se stát novým silným středem Evropy? Co má být z nás? Samozřejmě jedna ze zemí  obnovené habsburské monarchie. Tak ztratíme svou státnost. A za této situace své místo v monarchii najde i markrabství moravské.

Samozřejmě my o monarchii habsburskou či jinou nemáme žádný zájem! Stojíme pevně na republikánském fundamentu ČR. Hrátky o monarchii, které u nás probíhají, samozřejmě převážně za dvojitou oponou, musí skončit. I naše politické strany by se měly přihlásit jednoznačně k republikanismu.