Jdi na obsah Jdi na menu
 


Štefec - Válka na Ukrajině urychlila slavné vítězství lži a nenávisti

18. 3. 2022

Štefec - Válka na Ukrajině urychlila slavné vítězství lži a nenávisti

 

Válka na Ukrajině zásadním způsobem urychlila slavné a definitivní vítězství lži a nenávisti nejen nad pravdou a láskou, ale především nad racionalitou a realismem. Je to smutné konstatování, ale bohužel plně odpovídající dnešní české politické a mediální scéně.

Jaroslav Štefec

18. března 2022 - 06:20

 

Na druhou stranu individuální pomoc a solidarita nás, Čechů, vůči obyčejným lidem, utíkajícím k nám hromadně před dnes už jen uměle a zbytečně prodlužovanou válkou na Ukrajině, je obdivuhodná a usvědčuje ze lži všechny, kteří nás označují za xenofoby a nenávistné odmítače pomoci lidem v nouzi, píše Jaroslav Štefec na facebooku.

 

Na rozdíl od našich tzv. "politiků" se ale nedomnívám, že tím nejlepším gestem solidarity na úrovni státu je posílat kamsi neadresně zbraně, výstroj a munici, nebo uvolňovat "dobrovolníky" do žoldáckých jednotek bojujících za ... koho vlastně? Kdo je bude platit? Nevíme, na tohle nám nikdo neodpoví, přestože ty dnes už miliardy platí česká tzv. "vláda" z našich kapes. Bez našeho souhlasu, samozřejmě.

 

Evropská unie se léta pyšnila tím, čemu sama říkala "Soft Power", měkká síla. Čekal bych, že ji uplatní právě teď, v okamžiku, kdy nás jen nepatrný krůček dělí od jaderné války v Evropě, jejíž Overtonovo okno se v médiích až příliš rychle, postrkováno kdoví kým, přesouvá z pozice "nemyslitelné" přes "možné" k "přijatelné". Jak se však zdá, přinutit obě strany konfliktu, aby ukončily boj a zasedly k jednacím stolům, je naprosto mimo dosah této dnes už zcela impotentní instituce.

 

Vše, co se děje, je tak plně v režii NATO a její vedoucí síly, USA, které si zřejmě připadají za oceánem v relativním bezpečí. Bohužel tím, kdo sedí v první řadě a čeká, až ho pokračování této tragédie doslova vtáhne do děje, jsme my, lidé, kteří zde žijeme. A to včetně před válkou prchajících Ukrajinců. Ti mohou velmi rychle zjistit, že útěkem ze své válkou zmítané země se vlastně jen dostali z bláta do oné pověstné louže.

 

A komentáře:

  • Pan Renčín věděl.

 

  • Stále čekám, kdy se najde někdo z politiku s odvahou s timto nazorem takto verejne vystoupit a rici "dost". Zatim se tleska ziveni konfliktu dodavkami zbrani. A prezident Zelensky jen kritizuje, diktuje, rozkazuje, vycita, hraje na city a manevruje nas do valky, ktera neni nase a parlamenty ruznych zemi mu za to jeste tleskaji ve stoje. Naposledy dnes Bundestag...
  • něco je velmi nemocného v dnešním světě
  • Fanatici na obou stranach a stale vice se tocici spirala nenavisti.

 

 

 

  • Jenže problémy s UA ještě dlouho neskončí, protože to že hospodářsky sankcemi poškozují Rusko a současně i slaboduchou EU, to jisté zaoceánské mocnosti velmi vyhovuje! Tzv. elity v ČR jsou již hluboce zkorumpované a zdebilizované, a to natolik, že nejsou schopny se v současných problémech orientovat a ani postavit do čela státu racionální a zodpovědné osobnosti.
  • Oni ty naše elity, nikdy nesledovaly nezávislost a prosperitu ČR. Je to pouze banda dohodnuta mezi sebou a vedena zahraničními loutkovodiči.
  • Je neuvěřitelné, že se dostáváme pomalu do války díky státu, kde jsou neonacisti součástí oficiálních struktur země, včetně armády. Je ještě neuvěřitelnější, že o tom USA a EU dobře vědí, i to oficiálně potvrdila a místo aby sundaly za 8 let nohu z plynu, te podpory ukrajinské vládě, tak je ještě popichovaly. Je mi špatně z toho, že i naše vláda, jejich podporou, fakticky plive na všechny oběti toho hnědého moru.
  • Dnes konečně na ČT řekli že to je válka mezi Ruskem a USA
  • Dle komentů zdejších médií se už bojuje minimálně u Moskvy...
  • ...kdo přilévá olej do ohně není hasič
  • Nebojte se, budou použity pouze soft bomby..."
  • Užiteční idioti, zvolení jen jednou třetinou voličské základny, bez souhlasu ostatních, nás zavlékají do válečného konfliktu. Není to náhodou trestné?

 

(rp,prvnizpravy.cz,fb,foto:arch.)