Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šílený způsob vlády a chaos. Babiš se znovu pustil do Fialy

5. 5. 2023

Šílený způsob vlády a chaos. Babiš se znovu pustil do Fialy

 

Předseda hnutí ANO a bývalý premiér Andrej Babiš se opět pustil do vládní pětikoalice. Označil ji za nejhorší vládu od vzniku České republiky a rozčiloval se nad tím, že vláda neplní žádné ze svých předvolebních slibů.

Andrej Babiš (ANO)

5. května 2023 - 10:30

 

Andrej Babiš se pořádně obul do vládní pětikoalice a vyčinil ji za to, jak se staví ke spolupráci Visegrádské 4, tedy skupiny Česka, Slovenska, Polska a Maďarska. Babiš má za to, že Česko v této skupině může hrát roli moderátora a debatovat jak z Polskem na jedné straně, tak s Maďarskem na straně druhé, tak se Slovenskem na straně třetí. Babiš má dojem, že se vláda Petra Fialy staví v tomto společenství na stranu Polska a domnívá se, že je to špatně. 

 

„Naší ambicí by mělo být je moderovat, ne se stavět jen na polskou stranu, jak to dělá Fialova vláda. Výsledkem je pak pro Česko katastrofální dohoda o Turówu. „Naší ambicí by mělo být je moderovat, ne se stavět jen na polskou stranu, jak to dělá Fialova vláda. Výsledkem je pak pro Česko katastrofální dohoda o Turówu,“ prohlásil šéf hnutí ANO.

 

 

A to podle něj není jediný problém, který vláda pětikoalice má. Babiš ji kritizuje i za formu komunikace.

 

„Tak, že v televizi vystoupí pět lídrů pětikoalice a každý říká něco jiného, jako třeba o rodičovském příspěvku nebo důchodech. Nikdo tak pořádně ani neví, co vlastně dohromady chtějí. Komunikace je naprosto chaotická, způsob vlády naprosto otřesný,“ pokračoval Babiš v kritice vlády.

 

„Fialův kabinet je nejhorší a nejneschopnější vláda od vzniku České republiky. Už dávno neplatí jejich předvolební sliby a změnili i programové prohlášení, které ani jednou nevyhodnotili. Místo toho pořád vypouští nějaké balonky a zkouší, co lidi vydrží nebo mohli by ještě vydržet,“ pokračoval šéf ANO.

 

Také jsme psali:

Lenka Procházková: Pravda o Oděse skrytá za křivými zrcadly

 

Vládě také vyčítal, že dosud nepředstavila důchodovou reformu, tedy soubor opatření, který by řešil systém důchodů pro generace, které dnes aktivně pracují. Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) místo toho prosazuje zpomalení valorizace penzí důchodcům současným.

 

(jar, prvnizpravy.cz, foto: red.)