Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sekera v rozpočtu bude i příští rok přes 300 miliard, přiznala Schillerová

21. 3. 2021

Sekera v rozpočtu bude i příští rok přes 300 miliard, přiznala Schillerová

Dnes 14:51

pro, bož, Novinky, Právo

 

„Státní rozpočet by měl být v nejméně třistamiliardovém schodku i příští rok. V diskusním pořadu České televize Otázky Václava Moravce to v neděli řekla ministryně financí Alena Schillerová (za ANO). Pro letošní rok 2021 byl schválen deficit 500 miliard…“.

***

Poznámka ČNL:¨

Od našich ústavních činitelů, kteří mají hájit zájmy republiky, se dozvídáme, o kolik stoupá naše zadluženost. Je sice chvályhodné, že nás tak dobře informují, ale jejich povinností je hledat současné nové zdroje příjmů do státní kasy, a to nečiní.

 

Navrhujeme,  Abychom se vyhnuli zvyšování daní, růstu cen, silné inflaci a podobným finančním instrumentům, navrhujeme, abychom s plnou vážností urychleně zahájili jednání s Německem o zaplacení reparací, které nám  dluhují. U pana premiéra A. Babiše jsme se však nesetkali s příznivou odezvou. V písemných kontaktech pokračujeme.  Německo nám dluhuje více než 5 bilionů korun. Tato částka by stačila na oddlužení našeho státu a dále i na stamiliardové investice do ekonomiky a sociální oblasti.

 

Věříme, že velká většina našich spoluobčanů je proti dalšímu zadlužování státu, proti zhoršování životních podmínek obyčejných lidí. Této nežádoucí smutné cestě se můžeme vyhnout. Reparaci, které nám Německo zaplatí, nám to plně umožní.  Musíme však mít dostatečnou sílu, ta pramení v této době z počtu podpisů na petičních arších, v povolební době z počtu hlasů, které dostanou vlastenecké strany, nakloněné řešení, které navrhujeme.

 

Pokud většina našeho lidu pochopí, že je v jejich plném zájmu, aby nám Německo reparace zaplatilo, vyhrajeme. Snažme se o to se vší silou! Hájíme nejen svá práva, ale také zájmy našeho státu a lidu v současnosti i v době budoucí.

 

Dr. O. Tuleškov

 

Petiční archy lze stáhnout na našem webu: www.ceskenarodnilisty.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář