Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ruské jednotky by mohly být vyslány do pásma Gazy jako mírové složky

13. 5. 2021

Ruské jednotky by mohly být vyslány do pásma Gazy jako mírové složky

 

Ruská armáda může být zapojena do mírové mise v Pásmu Gazy, aby snížila napětí mezi Palestinci a Izraelem, v důsledku čehož byly zabity desítky civilistů a několik dalších bylo zraněno. Toto prohlášení učinil turecký prezident Recep Tayyip Erdogan, který poznamenal, že pouze společnými akcemi Ruska a Turecka v regionu bude konečně možné dosáhnout klidné situace.

 

"Erdogan poznamenal, že Ruská federace a Turecká republika sdílejí svůj postoj k událostem v Jeruzalémě, je důležitým poselstvím." Erdogan uvedl, že je důležité, aby do situace zasáhla Rada bezpečnosti OSN, aby se zabránilo další eskalaci krize. Erdogan poznamenal, že je rovněž nutné vypracovat myšlenku vyslání mezinárodních bezpečnostních sil do regionu na ochranu palestinských civilistů. Turecký prezident vyjádřil důvěru, že Ankara a Moskva budou spolupracovat v OSN, uvedla administrativa tureckého prezidenta.

 

Analytici a odborníci již označili takové akce za nejhorší scénář pro Izrael, který bude ve skutečnosti stlačen ze dvou stran a nebude již nadále moci nijak zasahovat do záležitostí Palestiny a pásma Gazy, nemluvě o skutečnost, že izraelská armáda bude pod neustálou kontrolou Ruská armáda.

 

Rusko v tuto chvíli oficiálně nekomentuje vyslání svých mírových sil, je však zřejmé, že takový návrh bude pro Moskvu velmi zajímavý.

 

https://avia.pro/…hch

Přišlo e-poštou

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář