Jdi na obsah Jdi na menu
 


Proč státní zastupitelství i policie nestíhají protiruského militantního xenofoba Koláře?

30. 8. 2019

30.8.2019 11:15

 

Starosta Prahy 6 Ondřej Kolář je exemplárním případem národnostní i politické xenofobie, kterou každým dnem stupňuje s pocitem, že si může všechno dovolit.

 

Na zatím to tak vypadá, že stejný názor zaujímá i ministerstvo vnitra, které za nejnebezpečnější projev xenofobie pokládá pravicový extremismu Tomia Okamury. Ale zcela zapomíná, že nejvíce nenávisti, lží, urážek a napadání prosazují onačejší pravicoví extremisté. Nenávist proti Rusku, často spojená s požadavky na započetí dokonce i jaderné války z úst fanatické aktivistky Langšádlové, opakované výkřiky Miroslava Kalouska, že je prezident republiky ruským švábem a agentem Putina mluví za vše.

 

To ovšem nevadí oběma personálním kukačkám TOP 09 na nejvyšších postech státních zastupitelství Nejvyššímu státnímu zástupci Pavlovi Zemanovi i Vrchní státní zástupkyni Bradáčové, aby jejich aktivity zcela ignorovaly. Aby jim to ovšem vadilo. Před mnoha lety je do těch funkcí prosadil dnes stále ještě existující předseda TOP 09 coby ministr spravedlnosti TOP 09.

 

Státní zastupitelství – ať si kdo říká to, či ano – je fakticky monokratickým orgánem. Bez těchto dvou topkařů se prakticky nic nehne. A kdo kritizuje, okamžitě vypadne. Dnes plní zadání opozice, podněcují protesty proti ministryně spravedlnosti a mobilizují média k doživotnímu svému posílení.

 

Státní zástupci jsou zástupcem státu, realizátory vládní politiky. Jak ovšem mohou tito  dva topkaři tuto politiku realizovat? Ne nemohou. Oni realizují představy TOP 09, Pirátů atd. Opozice je chce nezávislými, ale na vládě, ne na sobě, protože potřebuje, aby bojkotovali právní politiku vlády. A média jim jdou na ruku.

 

To fakt musí přestat.

 

Úděsná nevyváženost se projevuje právě v oblasti trestního stíhání verbálních politických trestných činů. Poslankyně Maříková SPD se  objevila ve zprávě ministerstva vnitra o extremismu za druhé čtvrtletí letošního roku, pro trestný čin Podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod, která měla na svém facebooku uvést: „Je zakázané dovážet invazivní nepůvodní druhy rostlin a zvířat na území Evropské unie. Muslimští imigranti také nejsou původními obyvateli Evropy a stejně jako invazivní druhy znamenají nečekané šíření a postupné vytlačení původních obyvatel Evropy. Proto by měli mít také zákaz vstupu na území Evropské unie,“

 

Migrace je jeden z nejzávažnějších sociálních jevů a je pravdou, že značná část nejen českého obyvatelstva se jej obává. Příklady ze západní Evropy, ale i USA jsou děsivé. Často dochází k paralyzování státní moci, zvýšení kriminalitě, vytváření paralelních systémů islamistické samosprávy včetně používání práva šária. Zcela nesporně to díky pevnosti většiny našich politiků to zatím není palčivý problém České republiky, ale západní Evropa, USA atd, se před desetitisíci neadaptovanými imigranty neumí bránit.

 

Pokud policie a topáčtí státní zástupci stíhají tuto poslankyni, jejíž příměr byl inteligentní a neškodný, proč proboha nestíhají starostu Prahy 6 Ondřeje Koláše, člena extremistické TOP 09, jehož výroky jen za poslední týdny přesahují snesitelné hranice, zejména, když je silně a s radostí zveřejňuje v médiích.

 

Jestli nejprve podpořil ty, kteří, kteří postříkali památník maršála Koněva, následně zabraňoval jejich odstraňování a ještě následněji nazýval tyto lidi ruskými trolly a dodal další hanlivé výroky na adresu, že nebude čistit boty ruským generálům, pak budiž řečeno, že mnohačetné jednání, fanatické vyvolávání nenávisti k Rudé armádě, která nás osvobodila je trestný čin Podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod.

 

Podle Čl.21Smlouvy o přátelství a spolupráci uzavřené 26. srpna 1993 a podepsané tehdejšími prezidenty Václave Havlem (jinak to miláčkem rodiny Kolářů) a Borisem Jelcinem, se obě smluvní strany zavazují, že budou na svém území zajišťovat péči o vojenské hroby a vojenské pomníky druhé Smluvní strany, jejich udržování a přístup k nim.

 

Samozřejmě, že na prvém místě je to povinnost České republiky, ale nepochybně v rámci svého území i starosty. K čemu by tam také jinak byl.

 

Ponechám si to na trestní oznámení, na které budu mít čas až v příštím týdnu, ale věřím, že se svým jednáním, kterým chce podporovat vandalismus na vojenském pomníku a rovněž dopouští i trestného činu zneužívání pravomoci úřední osoby.

 

Ale nebojte. Dám si s tím práci…

 

A teď k těm dvěma výtečníkům, kteří jsou pohrobky vládnutí ODS-TOP 09 Pavla Zemana a Lenky Bradáčové.

 

Jeden z prvních kroků, který učinil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj bylo, že vyzval bývalého generálního prokurátora k rezignaci a den po svém odchodu z funkce už je stíhán za své mnohé trestné činy

 

Nedělejme si iluze, že jsou Pavel Zeman i Lenka Bradáčová za těch deset let čistí. Vše se muselo zamést po koberec, a když nezametlo, policista i tak skvělý jako plk. Martinec musel padnout.

 

Boží mlýny melou. Nemůžete dělat novou férovou právní politiku se starými šíbry.

 

Jen pojďme do toho.

 

Jiří Vyvadil

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář