Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přibývá bezdomovců, přibývá lidí i dětí žijících v chudobě, řešením jsou reparace

7. 11. 2021

Přibývá bezdomovců, přibývá lidí i dětí žijících v chudobě, řešením jsou reparace

 

Není to tajemství. Všichni o tom víme. Ví o tom jistě i naši ústavní činitelé.  Naši celkovou ekonomickou situaci negativně ovlivňují důsledky léčby covidu. Co tedy můžeme čekat? Počty žijících lidí a dětí v chudobě nebo na její samé hraně se bude zvyšovat. Stát bude muset sociálně ohroženým lidem pomáhat. Tak se dostáváme do zhoubné spirály zadlužování států i jednotlivců. Kde toto vše skončí?

 

Domníváme se, že jediným řešením této  zdravotně i sociálně zhoubné situace není další a další zadlužování státu i jednotlivců, ale kroky, které nás dovedou k tomu, že Německo konečně nám začne platit reparace. Odhadujeme jejich výši přibližně na 8 bilionů korun.

 

Obyčejný český člověk, nejen ti chudí a strádající, by jistě, pokud by si mohl vybrat mezi zadlužováním, rostoucí chudobou a reparacemi od Německa, by jistě sáhl po druhém řešení.

 

Čeho jsme však svědky? Ač toho všeho jsou si odcházející  i přicházející mocenské elity vědomé, zřejmě se rozhodly pro první řešení. Další zadlužování a růst chudoby obyvatelstva. Proč však jsou pro takovéto řešení? Vždyť i mezi jejich voliči je celá řada sociálně slabých občanů a právě jim by především měly pomáhat. To jim také slíbily. Proto byly zvoleni  do poslaneckých funkcí.

 

Jaká síla to je, že se nechtějí ani vážně zabývat povinností Německa nám zaplatit reparace? Jak dlouho tato síla bude působit a zabraňovat plnění jejich ústavních povinností?

Nevíme!

 

Jsme však přesvědčeni, že jediným možným řešením situace, v níž se nacházíme, je zahájení urgentních jednání s Německem o zaplacení reparací, které nám dluhuje. Na naší straně je právo na reparace, na německé straně povinnost reparace nám zaplatit. Budoucí vláda ČR by měla jednoznačně hájit, prosazovat naše státní  a národní zájmy, mezi něž reparace bezesporu patří. Němci se zřejmě rozhodli nám, stejně tak i Polákům a Řekům, reparace neplatit. Na jakou stranu tohoto osudového zájmového střetu se přidá nová česká vláda?

 

Dr. O. Tuleškov