Jdi na obsah Jdi na menu
 


PEPS a stíhání Jakeše, Štrougala a Vajnara

29. 11. 2019
PEPS a stíhání Jakeše, Štrougala a Vajnara
 
Na základě iniciativy zakládajících signatářů vznikla nezisková organizace Platforma evropské paměti a svědomí (PEPS), která se v roce 2017 obrátila na příslušné německé orgány a podnítila zahájení stíhání asi 50 Čechů a Slováků za zločin vraždy - zabití.
Důsledkem je současné vyšetřování M. Jakeše, Štrougla a Vajnara v souvislosti i s úmrtím 5 občanů SRN.
 
Takovému řízení bychom nebránili, kdyby bylo spravedlivé. Aby se takovým stalo, považujeme za nutné, aby bylo neprodleně zahájeno vyšetřování pro vraždu, zabitíi vůči německým občanům, kteří se podíleli na smrti našich lidí, zejména pohraničníků, a to našem území. O tom dosud nepadlo ani slovo. A to je právě politováníhodné
 
Když víme, kam až to PEPS dotáhl, kam dosáhne iniciativa našich poslanců v "boji proti nepravdám a lžím" a hlavně jaké bude mít důsledky?
 
Proč k takovému kroku přistoupili poslanci tzv. demokratických stran, asi víme. Prohráli několikeré volby a nyní jim hrozí, že po parlamentních volbách stanou v řadách neparlamentní opozice. Tomu se snaží zabránit. Vyvijejí různé iniciativy a to je jedna z nich.
 
Proč však poslanci ANO se připojili k této iniciativě? V současnosti je nic neohrožuje. Jsou však známky toho, že hnutí ANO mění svou politiku. O tom nás přesvědčuje nejen paní Jourová, ale nyní také i premiér Babiš. Stane se tato tendence oficiální politikou hnutí? Pokud ano, pak je pochopitelný i zájem ANO na "umlčení všech možných kritických hlasů alternativních médií" a hlásání jediné pravdy.
O tom všem nám více napoví nejbližší doba.
ČNL
 
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář