Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novotný - Na soše Koněva vydělávají soukromé firmy a občané to platí

16. 4. 2020
Novotný - Na soše Koněva vydělávají soukromé firmy a občané to platí
Sklad asi není pro sochu důstojné umístění, na kterém se usneslo zastupitelstvo Prahy 6, říká Stanislav Novotný.
Stanislav Novotný, předseda Asociace nezávislých médií
16. dubna 2020 - 09:01
 
MČ Prahy 6 odstranila sochu maršála Koněva za peníze daňových poplatníků. Tato socha je v depozitáři v Měšicích, kde měsíčně stát vynakládá tisíce za její „uskladnění“. Uskladněna je u soukromé firmy ARTEX.
 
„Je to především tunel do veřejného rozpočtu. Na protiprávní demontáži vydělávají soukromé firmy a občané tak platí zbytečné náklady. Rád bych také upozornil, že loňské zastupitelstvo městské části pověřilo radu Prahy 6, aby pro sochu našla důstojné uplatnění. Takovým uplatněním se jistě nejeví místo ve skladu! Řeči o dohodě s Muzeem paměti 20. století nedávají žádný smysl, protože zamýšlené muzeum nemá zatím ani prostory, doposud fyzicky neexistuje," upozorňuje Novotný..
 
Kalousek se nechal slyšet, že když Pražané mohli odstranit sochu Stalina, proč by nemohli odstranit sochu Koněva?
 
„Protože památník Koněva chrání mezinárodní smlouva, kterou podepsal Václav Havel a Boris Jelcin v roce 1993. Maršál se nemusí každému líbit, ale obecně je především vnímán jako jeden z klíčových hrdinů vítězství nad nacismem. Proto jej také vyznamenali Francouzi, Britové i Američané.
 
Stalina Pražané odstraňovali coby symbol kultu osobnosti v období tzv. chruščovovského tání. Dnešní obrazoborci však vyvolávají neadekvátní pomníkovou válku, neboť si ji přejí jejich američtí „přátelé“
 
Ruský velvyslanec v USA Anatolij Antonov informoval, že advokátní kancelář Squire Patton Boggs připravila zprávu odůvodňující rozhodnutí o demontáži památníku. Velvyslanectví se v souvislosti s tím obrátilo na tuto firmu, neobdrželo však žádnou odpověď.
 
Koneckonců je to právě americká Squire Patton Boggs, jež platí otce starosty Koláře a zároveň radí jemu samému," dodává Stanislav Novotný.
 
https://www.prvnizpravy.cz

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář