Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na setkání s Putinem byla představena nová doktrína o potravinové bezpečnosti Ruské federace

28. 12. 2019

Na setkání s Putinem byla představena nová doktrína o potravinové bezpečnosti Ruské federace

 

Moskva 27. prosince. INTERFAX.RU - Místopředseda vlády RF Alexej Gordeev na operačním zasedání prezidenta Vladimíra Putina s členy Rady bezpečnosti představil nové vydání doktríny o potravinové bezpečnosti Ruské federace.

 

Gordeev poznamenal, že v souvislosti se vstupem Ruska do WTO se výrazně zvýšila otevřenost ruského agroprůmyslového komplexu, což si vyžádalo jeho přizpůsobení celním opatřením pro regulaci a zohlednění rizik zahraničního obchodu při výrobě a dodávkách hlavních druhů ruských zemědělských produktů na zahraniční trhy.

 

"Nová doktrína v první řadě zajišťuje úplnou soběstačnost naší země hlavními druhy zemědělských produktů a zvyšuje ekonomickou dostupnost vysoce kvalitních potravinářských výrobků pro celou populaci naší země. Zároveň v souladu s tímto s novým dokumentem je nutné vytvořit státní rezervu zemědělských produktů, surovin a potravin v případě mimořádné události, ať už je to špatné počasí nebo selhání plodiny, “uvedl Gordeev ve zprávě.

 

Seznam ukazatelů soběstačnosti, pro které jsou stanoveny prahové hodnoty, zahrnuje zeleninu a melouny s prahovou hodnotou 90%, ovoce a bobule s prahovou hodnotou 60% a semena s prahovou hodnotou 75%.

 

Dokument také stanoví zvýšení výnosu hlavních plodin a úrodnosti zemědělské půdy.

Přišlo e-poštou

Poznámka: Neměli bychom se snažit o dosažení vyššího stupně soběstačnosti v zemědělských produktech?

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář