Jdi na obsah Jdi na menu
 


Medveděv - V případě útoku z Kyjeva, Rusko zasáhne rozhodovací centra

5. 6. 2022

Medveděv - V případě útoku z Kyjeva, Rusko zasáhne rozhodovací centra

Jak jsem zdůraznil, problém s omezenou operací Ruska na Ukrajině je v tom, že Washington nemá v úmyslu dovolit, aby byla omezena, píše Paul Craig Roberts, americký publicista.

Dmitrij Medveděv, zástupce šéfa ruské bezpečnostní rady

4. června 2022 - 07:20

 

Situace se vymyká kontrole. Bylo překročeno více ruských červených čar bez následků, což podporuje další překračování červených čar. Nyní Washington dodává na Ukrajinu rakety schopné zasáhnout ruské území. Britská vláda chce poslat rakety ještě delšího doletu. Situace se záměrně vymyká kontrole. Idiot z Bílého domu a neokonzervativci, kteří ovládají zahraniční politiku USA, zvou Armagedon. 

Moskva smrtelně udeří na rozhodovací centra, pokud Kyjev použije zbraně obdržené od Spojených států proti ruským územím. V rozhovoru pro katarskou televizi to uvedl zástupce šéfa ruské bezpečnostní rady Dmitrij Medveděv

„Pokud budou tyto typy zbraní použity proti ruským územím, ozbrojené síly naší země nebudou mít jinou možnost než jednat, aby porazily rozhodovací centra,"
řekl Medveděv.

 

Zástupce šéfa Rady bezpečnosti zdůraznil: „Každý chápe, o jaké střediska jde – jde o ministerstvo obrany, generální štáb a cokoli jiného. „Musíte ale pochopit, že konečná rozhodovací centra v tomto případě bohužel ani nejsou na území Kyjeva. Proto je to určitě hrozba, kterou bude třeba vzít v úvahu“.

 

Moskva podle něj upozornila na změnu postoje Washingtonu k dodávkám zbraní Ukrajině. „Prezident [US Joe] Biden nejprve řekl, že nebudou dodávat raketové systémy MLRS, zvláště pokročilé dolety. A pak se toto postavení upravilo a bylo oznámeno, že každopádně určité typy, jako je HIMARS, dodají,“ ilustroval situaci místopředseda Rady bezpečnosti RF.

 

A přestože podle něj tyto MLRS „nemají tak dlouhou oblast ničení, ani takový dosah jako některé jiné systémy, stále to představuje zjevnou hrozbu“ pro Rusko. „Američané to podmiňují tím, že tyto systémy budou používány pouze na území Ukrajiny, ale z pochopitelných důvodů nemají plně pod kontrolou ta rozhodnutí, v žádném případě, která jsou aplikována a přijata ukrajinskými úřady. Proto je to samozřejmě hrozba, musíme reagovat,“ uzavřel Medveděv.

 

(rp,prvnizpravy.cz,pcroberts,foto:arch.)