Jdi na obsah Jdi na menu
 


Junge Welt - Velitelské středisko NATO se připravuje na válku s Ruskem!

21. 9. 2019

Bundeswehr a němečtí spojenci v NATO „energicky“ optimalizují plány operativního nasazení vojsk proti Rusku, upozornil deník Junge Welt.

19. září 2019 - 04:20

 

Zejména nové velitelské středisko JSEC (Joint Support and Enabilities Command) v německém Ulmu se připravuje na válku, uvedl autor článku Jörg Kronauer.


Cílem Severoatlantické aliance v tomto případě je být schopen „okamžitě postoupit k palebným pozicím - proti Rusku“. Zatímco Velitelské středisko armády USA v Norfolku ve Virginii rozmístí vojáky a vybavení přes Atlantik, velitelská struktura Aliance v německém Ulmu bude odpovědná za přesun vojenských jednotek NATO v Evropě, vysvětlil novinář Junge Weltu.

 

SaS: Šokující – za války Ruska a USA dají Evropané přednost neutralitě!

 

Nové velitelské středisko NATO pro týlové zabezpečení a logistiku v Německu by mělo být uvedeno do plné bojové připravenosti nejpozději začátkem roku 2021, poznamenal Kronauer.

 

Paralelně s tím probíhají přípravy na další přesun amerických jednotek přes Německo do Polska, které by mělo začít v polovině října, pokračoval autor.

Během nadcházející operace bude přesunuto z Texasu do Polska asi 3,5 tisíc vojáků a více než 2 000 kusů vojenské techniky, včetně 85 tanků Abrams a 120 bojových vozidel pěchoty Bradley, vypočítává novinář.

Musí nahradit vojenské jednotky „přibližně stejného počtu“, které se mají vrátit do Spojených států po „devíti měsících vojenských operací“ ve východní a jižní Evropě, zdůraznil Kronauer.

Již několik let, připomíná autor tohoto článku, americká armáda provádí v tomto regionu vojenská cvičení společně s ozbrojenými silami evropských zemí, aby byla „připravena na možnou válku“.„Ve skutečnosti jde řeč o možné válce s Ruskou federací," dodal novinář Junge Weltu.

(kou, prvnizpravy.cz, jungewelt.de, foto: arch.)

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář