Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chcete být kancléřem, který zničil Německo?

20. 8. 2022

Chcete být kancléřem, který zničil Německo?

20.8.2022 15:56

Oblastní řemeslnická komora v Halle v Sasku-Anhaltsku zaslala německému kancléři Olafovi Scholzovi otevřený dopis, ve kterém ho vyzývá, aby zastavil veškeré sankce proti Rusku a zahájil jednání o ukončení války s Ukrajinou. „Opravdu chcete obětovat svou zemi pro Ukrajinu?“ - ptají se řemeslníci kancléře.

„My jako řemeslníci z mnoha rozhovorů s našimi klienty víme, že drtivá většina není ochotna pro Ukrajinu obětovat svůj těžce vydělaný životní standard, uvádí se v dopisu, o němž mimo jiné informuje portál RND.

Podle řemeslníků v Německu rostou ceny takovým tempem, že lidé s průměrnými výdělky brzy nebudou schopni pokrýt životní náklady. Pak se stanou nedostupnými i naprosto normální, základní řemeslné služby, což pak povede k propouštění a zavírání živností.

Autoři dopisu O. Scholzovi předkládají tři požadavky: 1) Okamžité pozastavení všech sankcí proti Rusku. 2) Okamžitě zahájit diplomatická jednání o ukončení války. 3) Všechna politická rozhodnutí mají být přijímána pro dobro německého lidu.

Poslední požadavek je potom s připomenutím, že právě tak jako kancléř přísahal. „Chcete být kancléřem, který zničil Německo?“ – kladou otázku Olafu Scholzovi řemeslníci z Halle.