Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bylo to trapné, teď to bude bolet. Maria Zacharova o ruské reakci na kolektivní Západ

17. 3. 2021

Bylo to trapné, teď to bude bolet. Maria Zacharova o ruské reakci na kolektivní Západ

17. 3. 2021 Janinna  

 

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharova hovořila o ruské reakci na kroky kolektivního Západu. 

Zdůraznila: samotný Západ začal regulovat internet, takže Moskva neudělá nic výjimečného. 

Pokud to předtím bylo trapné, teď to bude bolet.

Takto komentovala diplomatka situaci západních internetových gigantů, kteří zavírají ústa všem, jejichž názor je v rozporu s oficiální linií kolektivního Západu. 

Jedná se ve skutečnosti o regulaci internetu ze strany USA a EU.

Zacharova poznamenala, že západní internetové stránky dnes mohou bez vysvětlení blokovat „závadné“ dokumenty nebo dokonce celé kanály, a tím filtrovat informace tak, aby vytvářely veřejné mínění.

Sami zrychlili to, na co jsme se dlouho neodvážili. Vždy jsme se cítili trapně, že je čas zavést regulační opatření a je čas začít regulovat internetový prostor. Co se týče amerických internetových monopolů,“ řekla.

Zároveň zdůraznila, že uplynul čas trapnosti: všechno, co by mohlo být porušeno, Západ již porušil.

 

Připomeneme, že dříve Roskomnadzor dočasně zpomalil práci Twitteru v Rusku. To byla reakce na odmítnutí Twitteru smazat obsah zakázaný v Ruské federaci. 

Zacharova komentovala prohlášení Twitteru po zpomalení služby v Rusku a zprávy o možném blokování sociální sítě.

Mluvčí ministerstva zahraničí na své stránce na Facebooku poznamenala, že Twitter je „znepokojen pokusy blokovat a omezovat veřejný dialog“.

„Na kterém Twitteru to bylo uvedeno, na stejném, který před pár měsíci zablokoval prezidenta USA, nebo na jiném?  odpověděla Zacharova.

Podle jejích slov se zástupci sociální sítě obávají toho samého, co dělají oni sami.

 

Když Roskomnadzor oznámil zahájení zpomalení rychlosti Twitteru na území Ruské federace kvůli tomu, že služba neodstraňuje zakázaný obsah, zástupci sítě v komentáři pro The Wall Street Journal uvedli, že jsou si vědomi opatření ke zpomalení služby, a dodali, že jsou „hluboce znepokojeni pokusy omezit veřejný dialog“.

Zástupce vedoucího Roskomnadzoru Vadim Subbotin označil prohlášení Twitteru, že zástupci sítě jsou „hluboce znepokojeni pokusy omezit veřejný dialog“, za absurdní, informuje Interfax.

 

Co můžete říci, když internetová služba pojmenovává distribuci dětské pornografie, výzvy k sebevraždě dětí a drogovou propagandu veřejnou diskusí?“ – zeptal se Subbotin. 

 

Oddělení poznamenalo, že nevylučují úplné blokování Twitteru, pokud společnost bude i nadále porušovat ruské zákony. Roskomnadzor oficiálně varoval Twitter, že pokud sociální síť do měsíce nevymaže požadované materiály zakázané ruskými zákony, bude Twitter na území Ruské federace blokován. 

Čas uplynul. Twitter dosud nekontaktoval Roskomnadzor. 

Ve výsledku ruský regulátor oznámil možné úplné blokování Twitteru v Rusku. Zprávy komentoval také ruský senátor Alexej Puškov.

 

„Jack Dorsey se nám snaží diktovat agendu? Myslel si, že by nemohl ztratit veškerý přístup k informačnímu prostoru Ruska? Naším úkolem je přimět sociální sítě, aby vyhověly ruským zákonům, neblokovat je.
Ale pokud vedení sociální sítě to přesto dělat nechce, aktivuje se blokovací mechanismus.
Alternativně – dočasně, na jeden měsíc. Další možnost – úplná blokace.“

Hlavní věcí při blokování velkých západních služeb v Ruské federaci je udělat první krok, pak vše půjde rychleji a snadněji, protože cenzura ze strany těchto služeb, jakož i šíření zakázaného obsahu z větší části usnadňuje orgánům RF jasné vysvětlení, proč budou blokovány, … vše je již na povrchu …

 

Pokec24.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

sbqzwmdnphhj

amrepz,7. 5. 2022 6:08

hydroxychloroquine https://keys-chloroquinehydro.com/

erectile trick

hydroxychloroquine treats,4. 8. 2021 9:59

does hydroxychloroquine require a prescription https://plaquenilx.com/# hydrocholorquine