Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zeman - Nebudu sypat sůl do Babišových ran

28. 1. 2023

Zeman - Nebudu sypat sůl do Babišových ran

dnes 18:26, 28.1.2023

Jaroslav Soukup

 

Prezident Miloš Zeman přiznal, že jej jasný výsledek druhého kola prezidentských voleb překvapil. S vítězem Petrem Pavlem se rád setká, chyby poraženého Andreje Babiše komentovat nechtěl s tím, že by jen sypal sůl do jeho ran. Zeman to řekl v rozhovoru pro Frekvenci 1.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

„Kdyby vyhrál, pronesl bych asi pětiminutový projev o chybách v jeho volební kampani,“ řekl Zeman k Babišovi; jelikož se tak nestalo, nechce prý „sypat sůl do ran“.

„Poctivě přiznávám, čekal jsem, že možná vyhraje, ale že vyhraje náskokem 16 procent (procentních bodů; pozn. red.), jsem nečekal,“ řekl prezident, který si nemyslí, že by Babišova politická éra končila, jak naznačil premiér Petr Fiala.

Zeman připomněl, že i on se do politiky vrátil po 10 letech na Vysočině a v prezidentských volbách dvakrát zvítězil. „Neodepisujme nikoho předčasně,“ odtušil Zeman…

https://www.novinky.cz/clanek/volby-prezidenta-zeman-nebudu-sypat-sul-do-babisovych-ran-40421363#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=abtest203_personalizovany_layout_varA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz