Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zbořil - Možní pachatelé vraždy Jana Masaryka byli řízeni ze Západu

6. 11. 2019

Zbořil - Možní pachatelé vraždy Jana Masaryka byli řízeni ze Západu

 

V našem „historickém okénku“ si můžeme připomenout 101.výročí založení naší republiky, ale i obnovení vyšetřování vraždy Jana Masaryka.

Zdeněk Zbořil v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz

6. listopadu 2019 - 03:20

 

Můžete nám k oslavám 28.října něco říct, pane Zbořile?

 

„Nepřekvapilo, že ty oslavy byly takové mírné, v některých případech žádné, protože se zřejmě lidé  obtížně vyrovnávají s tou vzpomínkou na Československo a na to, že Česká republika je pokračovatelem československé státnosti,“ uvedl Zdeněk Zbořil v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz.

 

Ne všichni oslavovali…

 

„Horší to bylo s některými lidmi z akademického prostředí, kteří si neodpustili projevit někdy až fyzický odpor vůči existenci toho samostatného státu nebo Československé republiky, které jsme si vážili, protože lidé za ní bojovali. Málokdy si připomínáme, že v době 1.světové války a okolo Československa se bojovalo za svobodu.

 

Zaujal mne názor jednoho významného akademika, který dokonce použil termín, že Československo bylo nedokonalým státem, nedodělaným státem a že kdybychom zůstali součástí Rakouska-Uherska a stavěli na jeho tradici tak bychom snadněji dosáhli  demokratických pořádků. To je prohlášení až příliš odvážné a já bych se rád autora té myšlenky zeptal, který stát v roce 1918 byl dodělaný? „vyzývá Zdeněk Zbořil.

 

Obnovené vyšetřování vraždy Jana Masaryka…

 

„Myslím, že to byla ČT, která pouštěla krátký film o ukradení pokladu hesenské dynastie a přitom se ukázalo, že ti padouši byli američtí důstojníci, ale přesto se dodnes část pokladu nenašla a embargo na dokumenty z vyšetřování této události, dokumenty z britských archivů budou zpřístupněny až po 100 letech, tzn. v roce 2035. Když si to dáme do souvislosti s obnovením vyšetřování vraždy Jana Masaryka, a o které jsou dnes už i odborníci přesvědčeni, tak v souvislosti s knihou Václavy Jandečkové Kauza Masaryk, tak kniha ukazuje na možné pachatele vraždy Jana Masaryka, kteří byli řízeni ze Západu,“ upozorňuje Zdeněk Zbořil.

 

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář