Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ve dnech Květnového povstání českého lidu nám Němci předvedli barbarské formy vedení boje

7. 5. 2022

Ve dnech Květnového povstání českého lidu nám Němci předvedli barbarské formy vedení boje


 

Hnali české civilisty před německými tanky, aby obránci na barikádách po tancích nemohli střílet. A to se dělo opakovaně. Na jedné z barikád však Němci našli upozornění. Pokud budete před tanky hnát české lidi, na příštích barikádách budou přivázání Němci.

A toto varování, jak se traduje, to zapůsobilo.


Vraždy civilního obyvatelstva, které se skrývalo v krytech, bylí zde nejen muži, ale především ženy, a to i těhotné, i děti, to již byly těžké zločiny.


Až si budou v Brně sudeti opět vyprávět se sudetomily a germanfily, neměli by zapomenout na 8 tisíc českých obětí, které Němci v době od 1. do 9.5. 1945 zabili či zavraždili.


Mohou si připomenout i transport smrti vypravený v dubnu 1945 z Brna. Z více než 200 lidí přežil jeden člověk, etnický Němec.


Neměli by zapomenout ani na to, že počátkem května 1945 na výslovný Frankův rozkaz Němci zavraždili v Terezíně několik desítek mladých českých odbojářů.


Přestavitel Brna by mohl promluvit na téma pochody smrti, transporty smrti, jejichž trasy vedly přes naše území. Desítky tisíc mrtvých v posledních dnech války, Vězňové i zajatci byli zvěrsky ubíjeni, umírali hladem, mrazem.


A snad poté by si všichni měli položit otázku, kolik dní uplynulo od zavraždění posledních Čechů v době války, do přesídlení německého obyvatelstva z Brna koncem května 1945. A nato, pokud nežádáme toho přespříliš, si říci i pravdu, jak to s přesídlením německého obyvatelstva z Brna skutečně bylo. Seriál pohádek, který si "smiřovatelé" navzájem vyprávějí, by měl konečně se dopracovat do posledního dílu. České pohádkáře by Brňané  měli pak v příštích volbách zbavit mandátu a nechat je poučit životem.

J. Kovář