Jdi na obsah Jdi na menu
 


Válka s Ruskem - Armáda USA zahajuje v masivní manévry v Polsku

15. 5. 2020

Válka s Ruskem - Armáda USA zahajuje v masivní manévry v Polsku pod rouškou akce Defender Europe. Obrovské množství vojáků, letadel a tanků jako provokace. Jsme na pokraji III. světové války, říká expert. Schengen pro tanky USA

15. 5. 2020

 

Armáda USA zahajuje v Polsku rozsáhlá vojenské manévry proti údajně hrozbě Ruské hrozbě v reakci na uvolnění karanténní opatření kvůli pandemii koronaviru. Manévry jsou součástí masivního cvičení Defender Europe, kteří mnozí považují za provokaci s cílem vyvolat ruskou reakci.

 

Manévry armády USA s názvem Defender Europe se v rámci uvolňování karantény znovu obnovují

 

Nových manévrů se účastní 4 000 amerických a 2 000 polských vojáků v prostoru Drawsko Pomorskie na severozápadě Polska. Masivní cvičení velikosti divize, nazvané Allied Spirit, bude zahájeno 5. června a potrvá dva týdny. Akce zahrnuje i ​​přesun amerických vozidel z Německa.

 

Otevřete hranice jen pro tanky USA”

 

Americká armáda v Evropě požaduje vytvoření „vojenského Schengenského prostoru“ v rámci kterého, nebudou cestovat bez překážek soukromé osoby ani zboží, ale tanky. Nová vlna pandemie COVID-20 se očekává na podzim.

 

Polsko uzavřelo kvůli epidemii koronaviru uzavřelo hranice a chystá je částečně otevřít až 12. června. To už však budou vojenské manévry o síle 8 tisíc mužů v plném proudu, což svědčí o nedočkavosti.

 

Ruská prevence proti agresi USA

 

Americká armáda byla těžce zasažena virem koronaviru, v březnu se od jejích vojáků při poradě NATO nakazil polský generál MIKA. Jeho onemocnění zřejmě odradilo armádu USA (NATO) od dalších provokací na hranicích s Ruskem.

 

100 tisíc vojáků USA v Evropě

 

V Evropě je nyní shromážděno neuvěřitelných 72 tisíc amerických vojáků a několik tisíc útočných tanků Abrams, bombardéry Stealth a velká ničivá síla vojenské techniky, jak omylem přiznal během epidemie vrchní generál Tod Wolters. Podle některých zdrojů je jich tu již 100 tisíc.

 

Armáda USA během pandemie slíbila, že se stáhne zpátky do USA, nebo aspoň omezí přísun. Nestalo se tak. Podle některých zpráva byly vojáci USA dopravování do Evropy i během karantény koronaviru.

 

 Na pokraji války

 

Do Evropy přijelo na přelomu roku kvůli cvičení Defender Europe 37 tisíc vojáků USA a obrovské množství vojenské techniky. Podle některých zdrojů do byli právě vojáci USA, kteří zavlekli epidemii koronaviru do čínského města Wu-han.

 

„Ano, jsme na pokraji války. Kdyby nebylo rozhodného odporu prezidenta Putina a schopnosti Ruska vyvíjet a vyrábět nejmodernější vojenské technologie, bylo by už pravděpodobně po válce.” říká vojenský expert Martin Koller.

 

V Polsku buduje na svém území pro USA novou obří základnu. Při té příležitosti USA prodaly Polákům zbraně za miliardy dolarů, ostatně jako všem evropským zemím včetně České republiky (vrtulníky za 40 miliard korun).

 

Buď Trump nebo válka

 

Evropa je po zuby vyzbrojena proti jedinému nepříteli – který neexistuje, tak si ho musela vytvořit. Podle některým pozorovatelů je USA (NATO) odhodláno Rusko napadnout.

 

Situace se do značné míry odvíjí od výsledků voleb v USA. Pokud znovu uspěje Trump, šance na agresi se sníží. V případě jiného výsledku (Biden za Demokratickou stranu nebo výjimečný stav) je konflikt s Ruskem takřka jistotou.

 

Americká armáda přitom byla těžce zasažena epidemií koronaviru a některé zdroje ji označují za její ohnisko, když virus vojáci USA údajně zavlekli do Číny v rámci armádních her ve městě Wuhan na podzim loňského roku.

 

Jeden z nejlepších polských generálů generál Jarosław Mika byl nakažen koronavirem v březnu na velitelském setkání NATO v rámci manévrů armády USA Defender Europe 2020 od amerických generálů. Informovalo o tom polské ministerstvo obrany.

 

Polský bazilišek

 

Polsko opakovaně prohlásilo Rusko za svou nejvážnější hrozbu, čímž vytváří záminku manévrům NATO. Rusové se podle Poláků údajně spikli proti východní Evropě tím, že uspořádají „rozsáhlá vojenská cvičení, založená na scénářích předpokládajících konflikt s členskými státy NATO“.

 

Ve skutečnosti jsou ruské manévry odpovědí na opakovaná vojenská cvičení Defender Europe u ruských hranic v pobaltských státech.

 

Rusko proto americkým provokacím opakovaně protestuje, že provokace NATO poškozují evropskou bezpečnost a podkopávají důvěru mezi sousedy. Moskva soustavně vybízí, aby NATO přestalo hromadit vojska u jeho hranic a vyhrazuje si však právo na reakci.

arfa.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář