Jdi na obsah Jdi na menu
 


Už teď to je největší mediální bomba od roku 2022

7. 2. 2024

Už teď to je největší mediální bomba od roku 2022

Tucker Carlson

7.2.2024 08:52

 

Oznámení o rozhovoru s Putinem zaznamenalo na stránce X Tuckera Carlsona už prvý den přes 57 miliónů zhlédnutí Záznam byl zveřejněn na Carlsonově stránce na sociální síti X.

 

A mimochodem, Carlson se pojistil. Majitel portálu Musk přislíbil, že v žádném případě tento rozhovor nebude cenzurovat. Ovšem ve svém prohlášení vcelku jasnozřivě předvídá , že úřady západních zemí na jiných platformách jeho materiál s Putinem rozhodně cenzurují.

 

Vše, co o válce píší západní média, není podle něj žurnalistika, ale propaganda v té nejhnusnější podobě, vedoucí k eskalaci.

 

Carlson se domnívá, že válka na Ukrajině již změnila světový řád, včetně obchodních a vojenských aliancí. Přitom v mnoha zemích je to dobře srozumitelné, ale ne na Západě, v anglicky mluvících zemích, kde si lidé jsou jisti, že se nic moc nezměnilo.

 

Kritik liberálních elit i amerických vojenských intervencí, který o Joeu Bidenovi tvrdí, že je šílený, a obdivuje si maďarského Viktora Orbána a natočil s ním mnoho rozhovorů v minulosti nyní nejspíš připíše další mimořádný zářez, který vyvolá rozruch.

 

To, že s tou předpokládanou kritikou západních médií má jistě pravdu naznačuje redaktorka nejprogresivnějšího portálu Seznam zprávy, redaktorka Seznam Zpráv Tereza Povolná čtenářům se ponořila k oblíbenému vymývání mozků tlila: „Na seznamu lidí bez sebemenších morálních zásad, kteří se rozhodli po předloňském 24. únoru vyjet do Ruska ‚jen tak z rozmaru‘, se nově vyjímá další jméno. Americký televizní moderátor Tucker Carlson.“ Následuje komentář, že desperát přiznal barvu a dorazil do Moskvy, a na závěr mu redaktorka – studentka žurnalistiky vymyslela přezdívku „Dmitrij Peskov pro zbytek světa“.

 

No nezatleskejte tomu. Pavel, Fiala, Lipavský jistě zatleská.

 

Carlson prozradil, že rozhovor s Vladimirem Putinem se připravoval několik měsíců.

 

„Je to naše práce. Pracujeme v novinařině, je naší povinností lidi informovat,“ vysvětlil. Dva roky ukrajinské války podle něj překreslily dosavadní svět, ale američtí občané se o tom ještě nedozvěděli.

 

„Opravdu nemají tušení, co se v tomto regionu odehrává. Teď jsme v Moskvě, šest set mil od Ukrajiny. Ale měli by vědět, že válka na Ukrajině je lidské neštěstí. Jsou tu už stovky tisíc mrtvých, budoucí generace Ukrajiny je decimována,“ popisoval s pozadím noční Moskvy.

 

Válka ale podle něj má i dlouhodobé dopady, zcela překreslila světové spojenecké svazky a převrátila na hlavu celou světovou ekonomiku. „Poválečný systém, který osmdesát let garantoval prosperitu Západu, už skončil,“ vysvětlil divákům.

 

Změny, které se dnes dějí, budou určovat životy našich vnoučat. „Lidé v anglosaském světě to ale netuší, protože jim ještě nikdo neřekl pravdu,“ vysvětluje. Od začátku války sledovali několik rozhovorů s Volodymyrem Zelenským, které ale nebyly rozhovory, pokoušející se něco zjišťovat.

 

„To není žurnalistika, ale propaganda. Ta nejošklivější propaganda, protože zabíjí lidi,“ dodal.

 

A zatímco západní média tu prodávají tohoto lídra jako nový značkový výrobek, nikdo podle něj nemá zájem o názory druhé strany, prezidenta Putina. A protože právo na svobodu slova bylo s Američany od počátku jejich státu, mají nyní právo se seznámit i s jeho pohledem.

 

„Nejsme tady, protože milujeme Putina. Jsme tady, protože milujeme Spojené státy a chceme jim vrátit jejich prosperitu a svobodu,“ ujistil. A já bych řekl, že to zčásti, ale jen zčásti je jakousi Carlsonovou úlitbou útokům z Bidenovských kruhů.

 

Pak připomněl, že v minulosti se jeho interview s ruským prezidentem snažila americká administrativa zmařit. Ale vytrval. Zdůraznil, že od ruské vlády nedostal žádné peníze a že ani vteřina jeho rozhovoru nebude v placené sekci.

 

„Podívejte se na to a udělejte si názor sami,“ požádal „desperát“.

 

Co závěrem : Dnešní Západ se oddělil od zbývajícího světa novou železnou oponou, železnou oponou lži, potlačování rozdílných názorů a opuštění racionálního uvažování, kterým se odlišoval od zbývajícího světa. Nelze o ničem diskutovat. Ani o tom, že současný vývoj je potlačením svobody a demokracie, o kterých Biden i jeho stoupenci v zahraničí i u nás hovoří od rána do večera, že dokud USA neukončí válku proti Rusku, bezvýhradnou podporu Izraeli, která dnes už nově přešla ve válku USA na Blízkém východě nebude na světě klid.

 

Jeden rozhovor sám o sobě vše nezmění.

 

Ale v současné době, kdy Západ demokraticky zakázal vysílání standartních ruských mediálních zpravodajství a kdy slaví a ještě chvíli nebude možné jakkoliv vést svobodnou diskuzi, protože na rozdíl od Maďarska či Slovenska jsou naši politici, vývoj ke svobodě, jakkoliv je silně potlačován, nelze trvale zadržet.

 

Bouchne to.

 

A může to trochu začít již nyní, potom by Evropou trochu mohly zatočit evropské volby a bude pokračovat prezidentská kampaň v Americe.

 

A pokud by ji bidenovští soudci chtěli uzavřít, že zavřou i Trumpa, což nelze vyloučit, může zde vypuknout něco na způsob americké občanské války.

 

Možná by to bylo užitečné, jako obrázek americké demokracie v realitě.

 

Buďme optimističtí.

 

Jiří Vyvadil,

vaseves,cz