Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rusko se bezostyšně přiblížilo k hranicím NATO

22. 6. 2020

Rusko se bezostyšně přiblížilo k hranicím NATO

19. 6. 2020 Janinna

 

V rozhovoru pro německé noviny Welt generální tajemník NATO Stoltenberg uvedl, že Rusko je aktivní v Arktidě, posiluje svou přítomnost ve středomořském regionu a ruská vojska stojí přímo na vnějších hranicích NATO. Ano, Američané píšou texty pro generálního tajemníka NATO, ale velmi špatně se orientují

v geografii a historii.

 

Maria Zacharova:

Stoltenberg staví všechno vzhůru nohama když hovoří o aktivitách Ruské federace na hranicích NATO

 

Prohlášení generálního tajemníka Severoatlantické aliance Jense Stoltenberga o zvyšování vojenské činnosti Ruské federace v blízkosti hranic NATO jsou v rozporu se zdravým rozumem, ve skutečnosti je opak pravdou.

To na briefingu ve středu řekla oficiální zástupkyně ruského ministerstva zahraničí, Maria Zacharova.

 

Komentovala rozhovor generálního tajemníka NATO v německých novinách WELT, ve kterém naléhal na země aliance NATO, aby zvýšily výdaje na obranu s ohledem na rostoucí ruskou hrozbu na hranicích aliance.

 

„Taková tvrzení jsou samozřejmě v rozporu se vším: logikou, fakty, zdravým rozumem, obecně s představou o slušnosti a úcty k lidem, kteří se již naučili používat internet. Všechno je obráceno vzhůru nohama, což ukazuje na absenci historické paměti u NATO a ztrátě orientace,“ řekla Zacharová v odpovědi na otázku TASS.

 

„Pánové, ne Rusko se přibližuje k NATO, ale NATO se neustále rozšiřuje, pokračuje v pohybu směrem k našim hranicím, navzdory dohodám z roku 1990 opustit expanzi na východ. Zřejmě na ně také zapomněli v NATO,“

vysvětlila oficiální zástupkyně Ministerstva zahraničních věcí Ruské federace. Dodala však, že v některých případech je populace zemí, které se připojují k severoatlantickému bloku, proti takovým krokům.

 

V reakci na Stoltenbergova slova o ruské činnosti v Arktidě a Středomoří poukázala Zacharova na absolutní legitimitu ruských aktivit v těchto regionech. Připomněla tedy, že od roku 2015 se Rusko účastní protiteroristické operace v Sýrii na oficiální pozvání vlády tohoto státu.

 

„Ruské lodě jsou ve Středomoří po staletí. Možná to aliance také neví, a pan Stoltenberg si toho není vědom. Když byly ruské lodě ve Středomoří, nikdo o NATO nevěděl, nikdo nevěděl o této „úžasné“ organizaci,“ řekla diplomatka.

 

Rusko také v plném souladu s mezinárodním právem zajišťuje svou bezpečnost v Arktidě, protože více než 1/5 země se nachází severně od polárního kruhu.

 

„Tímto se v NATO opět pokoušejí ospravedlnit svou samotnou existenci a zvýšit financování ze strany členských zemí [svých ozbrojených sil] s naprosto zvrácenými fakty o imaginární ruské hrozbě,“ uzavřela Zacharová s tím, že taková prohlášení jsou činěna lidmi, kteří nechápou, v jakém světě žijí.

RUSKÁ VOJENSKÁ HROZBA

 

https://bit.ly/3fBSlTH

pokec24.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář