Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rogozin - Kyjev neosvobodíme, ale zmocníme se ho, stejně jako jsme dobyli Vídeň, Berlín, Budapešť

3. 12. 2022

Rogozin - Kyjev neosvobodíme, ale zmocníme se ho, stejně jako jsme dobyli Vídeň, Berlín, Budapešť

3. 12. 2022 Janinna  

Buď Západ a jím podporovaná Ukrajina se svým „kolosálním potenciálem napumpovaným nenávistí a zbraněmi, nebo Rusko, které nebude osvobozovat, ale dobyde Kyjev, stejně jako ve Velké vlastenecké válce dobylo Vídeň, Berlín, Budapešť. Oznámil to 1. prosince bývalý šéf Roskosmosu Dmitrij Rogozin.

„Když říkáme ‚denacifikace‘, co tím myslíme? Být hrdý na to, že jsme zabili 300 ukrajinských vojáků denně, nebo jich bylo 1000 denně? Tohle je boj, tohle je válka. Ve skutečnosti už nikdo nikoho nelituje. Přinejmenším z Doněcku, Lugansku se nikoho litovat nechystají. Jsou nesmírně odhodlaní. A proto půjdou až do konce,“ řekl Rogozin v pořadu Vladimira Solovjeva.

Vyjádřil také názor na to, jak konflikt na Ukrajině „skončí“.

„Jak to všechno skončí,“ pokračoval Rogozin. „Jsem opravdu hluboce přesvědčen, že se Kyjeva zmocníme, nikoli osvobodíme. Osvobozujeme Donbas. Všechno ostatní vezmeme, stejně jako jsme dobyli Vídeň, Berlín, Budapešť. Protože tohle nemůžeme fyzicky přenechat našim dětem, našim vnoučatům. Pokud se zastavíme, pak budeme mít na našich západních hranicích kolosální potenciál napumpovaný nenávistí a zbraněmi, což zpochybňuje samotný fakt naší existence. Takže buď my, nebo oni. Také jsem si dříve myslel, že myšlenka rusko-ukrajinské války je šílená. Smál jsem se a řekl svým přátelům, kteří o tom mluvili, že jsou idioti. Nyní mohu říci, že pokud jsme se již dostali do tohoto boje, musíme jít až do konce“.

Vzpomněl si, že žil v Kyjevě, „když byl ještě v první třídě“.

„Tohle město dobře znám. Jeli jsme tam s manželkou na líbánky, když nám bylo 19 let. Miluji to město, ale dobydu ho“, uzavřel Rogozin.

Rogozin vedl začátkem listopadu inspekční skupinu vojenských poradců v zóně speciální vojenské operace na Ukrajině, která poskytovala vojensko-technickou podporu vojskům Doněcké lidové republiky.

Pro Pokec24 přeložila Janinna