Jdi na obsah Jdi na menu
 


Právě teď - Korona vzpoura. Migranti v německých karanténách se bouří a hrozí zapálením budov

18. 3. 2020

Právě teď - Korona vzpoura. Migranti v německých karanténách se bouří a hrozí zapálením budov

Pusťte nás ven!” 500 migrantů a vlajka Islámského státu. Německo na sudu s prachem.

17. 3. 2020

 

Migrantské přijímací středisko v Suhl v německém Durynsku s více než 500 novými migranty bylo dáno karantény po objevení koronavirové infekce. Migranti chtějí ven, hrozí zapálením centra. Objevila se vlajka Islámského státu.

 

První nepokoje již začaly. Šíří s obavy, že si migranti vynutí proniknutí do města násilím. Tlak v kotli také stoupá i na jiných místech Německa.

 

Migranti v Suhlu hrozí, že přijímací centrum vypálí, pokud jim nebude dovoleno opustit prostory.

 

Skupina třiceti většinou mladých mužů pokusila vylézt přes bránu zařízení, uvedla policie. Byla také viděna vlajka teroristické organizace Islámský stát.

 

Policie brání migrantům v opuštění ubytovny. Migranti použili děti jako štítů. Bezpečnostní síly nakonec dokázaly situaci uklidnit. Jde však o výbušnou situaci.

 

Deset žadatelů o azyl infikováno koronavirem

 

Durynsko uložilo uložil karanténu na všechny nové migranty poté, co byl v pátek nalezen koronavirus u migranta z Afgánistánu, který se dostal do střediska v Suhlu v pátek. Od té doby není povoleno opustit budovu přibližně 500 lidem.

 

Podle svědků se však některým migrantům podařilo dostat ven a byli spatřeni v centru města. Nepokojů se zúčastňují z řad hlavně mladí muži, kterých je mezi migranty většina.

 

Mezitím Agentura OSN pro uprchlíky oznámila, že v Německu je deset tzv. žadatelů o azyl nakažených koronavirem. Případy nakažení jsou zaznamenány v Mnichově, Berlíně a Heidelbergu.

 

V Suhlu nebylo 533 obyvatelům dovoleno opustit zařízení a je nařízena karanténa nejméně dva týdny. Asi 50 policistů nepřetržitě zabezpečuje ploty a vstupy do recepce.

Německo sedí na sudu se střelným prachem.

 

Zdroje:

 

https://www.welt.de/politik/deutschland/plus206595875/Corona-Die-Angst-vor-dem-Virus-in-den-Asyl-Unterkuenften.html?wtmc=socialmedia.facebook.shared.web

 

Jungefreiheit: Migranti v karanténě se bouří

 

Německo na sudu se střelným prachem

 

Násilí mezi migranty v německé karanténě

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář