Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podpořme poslance Mgr. Jiřího Kobzu, kandidáta na Praze 10 do Senátu

12. 9. 2022

Podpořme poslance Mgr. Jiřího Kobzu, kandidáta na Praze 10 do Senátu

 

Mgr. Jiří Kobza, poslanec a kandidát na senátora v Praze 10 za SPD. V Poslanecké sněmovně je členem Zahraničního výboru a místopředsedou Výboru pro životní prostředí. Dříve pracoval jako geolog, obchodní a technický manažer, podnikatel a diplomat (zejména v zemích Blízkého východu, mj. jako obchodní rada a chargé d´affaires na velvyslanectví ČR v Íránu). Podílel se i na mnoha humanitárních projektech (např. pomoc válečným uprchlíkům v Íránu, zdravotnický projekt v Zambii, organizace pomoci postiženým zemětřesením na Haiti).

Je nositelem zlaté Medaile vděčnosti prezidenta Arménie za aktivity na osvobození válečných zajatců z války o Náhorní Karabach.

 

 

Pane poslanče, jak zvládáte dnešní dobu plnou stresu, nejistoty a emocionální zátěže, které s sebou přináší dramatická politická situace?

Zatím celkem dobře, protože jsem už v životě byl v zapeklitějších situacích. Když jsem před lety pracovně působil v Íránu, zažil jsem válku z pozice obyčejného civilisty, seděl jsem potmě ve sklepě, bez elektřiny, v zimě a bez jídla, kdy jsem čekal, až to venku přestane bouchat, abych si šel s kuponovou knížkou vyzvednout svůj skromný příděl potravin. Vzhledem k tomu také na vlastní kůži znám, jak vypadá takzvaný blackout, tak z toho co se děje a co by se snadno mohlo dít mám opravdu respekt.

Děsivé prognózy se na nás valí ze všech stran. Myslíte, že média plní svou práci dobře, nebo nás zbytečně straší?

V naší zemi už média hlavního proudu svou práci dobře nedělají velmi dlouho. Zcela záměrně odvádí pozornost od palčivých problémů a místo, aby pátrala, proč jsme se ocitli v situaci, kdy mnozí z nás přemýšlí, co budou v zimě jíst a čím budou topit, věnují se při zpravodajství v hlavním vysílacím čase z šedesáti procent tématu Ukrajiny. Nikdy by mě nenapadlo, že se dostaneme i po roce 1989 do stavu, kdy mnozí lidé považují obecně všechna velká média za poplatná režimu a tedy nedůvěryhodná.

Vám osobně v poslední době média věnovala zvýšenou pozornost. Je to s nynějším politickým vývojem intenzivnější?

Jednoznačně se to zhoršuje spolu se stoupajícími preferencemi SPD. Dnes je situace o to vyhrocenější kvůli problémům, do kterých náš stát uvedla současná vláda, kdy se dá říct, že tak rychlý úpadek životní úrovně, který se odehrál za posledních osm měsíců, se dá srovnat snad jen s rychlostí úpadku během

Dělají co můžou, aby znectili jedinou skutečnou parlamentní opozici a aby znectili občany s vlasteneckým cítěním, ze kterých za pomoci spřátelených médií dělají nacisty, proruská individua, uctívače Putina a podobně.

 

Máte nějaký zaručený recept, jak se zbavovat stresu z práce?

Proti stresu mám naštěstí děti. Když přijdu z práce domů, okamžitě čelím zcela jiným stresům, které mě donutí soustředit se na něco jiného, než je práce. Obzvláště můj malý synek je v tom velmi zdatný. Přál bych si, abychom všichni mohli v následujícím školním roce řešit především tyto malé, radostné starosti.

Prosím proto všechny občany: Jděte k volbám. Zodpovědnost za vlastní osud začíná u každého z nás a není dobré o sobě nechat rozhodovat jiné. Vezměme osud naší krásné země opět do svých rukou.

Rád bych touto cestou požádal obyvatele a sousedy z Prahy 10, kde bydlím, o podporu mé kandidatury do Senátu, Česká republika a tradiční rodina jsou u mne na 1. místě.

 

Přišlo e-poštou