Jdi na obsah Jdi na menu
 


O čistém wehrmachtu a vzniku neofašismu a rusofobie v Německu

28. 4. 2022

O čistém wehrmachtu a vzniku neofašismu a rusofobie v Německu

Západní média a politické třídy ztratily rozum se svou hysterickou rusofobií od ruské invaze na Ukrajinu. Putin je odsuzován jako novodobý Hitler, který podle kognitivně zpochybňovaného amerického prezidenta provádí na Ukrajině genocidu.

Ilustrační foto

28. dubna 2022 - 07:20

 

Západní média a politické třídy, které jsou oddány zájmům obchodníků se smrtí ve vojenském průmyslovém komplexu, se bouří a běsní o ruských válečných zločinech. Přesto ignorují oživení neofašismu v Německu, zemi, která má za sebou genocidní historii zabíjení desítek milionů lidí.

 

Toto neofašistické hnutí v Německu se snaží vzkřísit mýtus o „čistém Wehrmachtu“. Ve všeobecných volbách v roce 2021 získala  Alternativa pro Německo 4,7 milionu hlasů, což jí dalo 83 křesel v Reichstagu, což je asi 11 % z celkového počtu křesel. Má značné zastoupení v zemských parlamentech Německa a je největší stranou ve spolkových zemích Sasko a Durynsko. Tato vznikající neofašistická strana je ústředním bodem revizionistické historie, která je v Německu populární. Popírá odpovědnost Wehrmachtu za zabití více než 27 milionů občanů Sovětského svazu a vše připisuje formacím, jako jsou SS.

 

Alexander Gauland , spoluzakladatel AfD a jeden z jejích předních představitelů v Bundestagu, komentoval, jak: „Němci by měli být hrdí na „úspěchy německých vojáků“ během 2. světové války. Gauland zašel ještě dále a ocenil „statečnost“. německých vojáků“. Podle Gaulanda miliony německých vojáků sloužily s vyznamenáním a neměly by nést žádnou vinu za zločinnou politiku nacistické diktatury.

 

To představuje další pokus o přepsání historie a zachování mýtu o „čistém Wehrmachtu“, jehož pověst byla „neposkvrněna“ vojenskými taženími, které vedl ve prospěch Hitlerova genocidního režimu.

 

Tento mýtus, který byl pevně zakořeněn ve velké části německé populace, byl poprvé zpochybněn velmi kontroverzní výstavou „Válka o vyhlazení zločinů Wehrmachtu 1941 až 1944“ , která od poloviny do konce 90. let navštívila 33 měst. Bylo přijato záplavou kritiky a „masivními protesty“ do takové míry, že bylo pozastaveno a později po určité „úpravě“ znovu vydáno.

 

 

Současný konflikt na Ukrajině vrací na povrch, jak a  kolik lidí v německé společnosti skutečně pohlíží na Rusy. V jedné z nejsledovanějších německých talk show komentátorka Florence Gaubová nedávno prohlásila : „Neměli bychom zapomínat, i když Rusové vypadají jako Evropané, nejsou Evropany. V kulturním smyslu. O násilí nebo smrti uvažují jinak. … Nemají žádnou představu o liberálním, postmoderním životě. Pojetí života si může vybrat každý jednotlivec. Místo toho může život jednoduše předčasně skončit smrtí. Ruská průměrná délka života je poměrně nízká, víte, u mužů je to 70 let. Proto se ke smrti chovají jinak, lidé prostě umírají.''

 

V roce 1943 Joseph Goebbels o Rusku řekl: „Bylo by chybou hodnotit jej podle měřítek západní Evropy... Obyvatelé Sovětského svazu žijí na úrovni brutální primitivnosti, kterou si jen stěží dokážeme představit.“

 

Západní média a celá politická třída zcela ignorují mnoho válečných zločinů spáchaných ukrajinskou armádou na Donbasu od roku 2014. Nejneslavnějším z těchto válečných zločinů je masakr v Oděse dne 2.května 2014, kde  rukama neonacistického Pravého sektoru zemřelo 100 rusky mluvících občanů

 

Neustálé ostřelování civilních osad v Doněcku a Luhansku ukrajinskými silami za posledních osm let vedlo ke smrti více než 10 000 lidí, tisíce dalších zraněných a statisíce vyhnaných ze svých domovů.

 

Každý den jsou civilní osady v okolí města Doněck bombardovány ukrajinským dělostřelectvem, což způsobuje mnoho obětí mezi civilisty. Jeden nestranný zdroj těchto útoků pochází z každodenních videoreportáží, které poskytuje americký novinář Patrick Lancaster.

 

Ignorování těchto válečných zločinů znamená, že Západ takové útoky na rusky mluvící civilisty schvaluje.

 

Rostoucí neofašistické hnutí v Německu a jeho pokusy zabílit genocidní minulost země by měly být varováním pro svět. Připomíná slavné varování, které velký Bertolt Brecht dal německým dělníkům po druhé světové válce: „Neboť ačkoli se svět postavil a zastavil toho bastarda, ta mrcha, která ho porodila, je znovu v říji."

(rp,prvnizpravy.cz,thesouthfront,foto:arch.)