Jdi na obsah Jdi na menu
 


Německo se potřebuje soustředit na RF, uvedl šéf Východního výboru německé ekonomiky

17. 8. 2020

Německo se potřebuje soustředit na RF,

uvedl šéf Východního výboru německé ekonomiky

Alisa Starževskaja

7. srpna 2020

 

Oliver Hermes, šéf Východního výboru německé ekonomiky (OAOEV) objasnil, proč je nyní pro Německo čas investovat do společných projektů Německa s Ruskem. Německo by se mělo soustředit na Ruskou federaci a investovat do společných projektů. Předseda OAOEV je současně vedoucím německého koncernu Wilo vyrábějícího čerpadla. Hermes řekl, že v podmínkách hospodářské krize po pandemii koronaviru musí Německo obrátit pozornost na spolupráci s Ruskem.

 

Podle Hermese jsou důvodem relativně malé ztráty, které má Moskva po uzavření hranic, karanténě a dočasném zastavení práce v mnohých odvětvích ekonomiky. Brusel se za EU takovými výsledky pochlubit nemůže.

Podle něho by se SRN měla přestat ohlížet na USA, které vidí jen vlastní politické zájmy a měla by se soustředit na uzavírání nových kontraktů s Ruskem. OAOEV již umožnil Německu začít výhodně spolupracovat s dvaceti devíti státy ve Střední a Východní Evropě.

 

Zatím všechno směřuje k tomu, že po krizi s koronavirem klesne ruský HDP méně než německý a dalších zemí EU. Ruský průmysl byl v poslední době silně modernizován, může se zajímat o evropské technologie a Německo by mohlo získat výhodné kontrakty.

 

Hermes rovněž poukázal na to, že budou stále častěji využívána potrubí, například pro dopravu vodíku, proto je projekt Severní proud-2 pro Německo tak důležitý, stejně tak jako spolupráce s RF, namísto toho, aby se pozornost věnovala konfliktu mezi USA a Čínou.

 

Člen výboru Rady federace pro mezinárodní záležitosti Sergěj Cekov řekl, že Německo odmítne výpady USA ohledně Severního proudu-2. Dánsko již schválilo pokračování jeho výstavby.

Převzato z 5-tv.ru

outsidermedia.cz

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář