Jdi na obsah Jdi na menu
 


Německá dohoda o reparacích s Namibii byla zamítnuta náčelníky kmenů

19. 7. 2023

Německá dohoda o reparacích s Namibii byla zamítnuta kmenovými náčelníky

Hrozí, že plánovaná dohoda mezi německou vládou a reparacemi Namibie se rozpadne. Namibie velkoryse přijala oficiální omluvu německého prezidenta Steinmeiera, ale částku 1,1 miliardy eur odmítla. Místo toho chtějí 477 miliard eur.

Publikováno: 2. června 2021, 10:07 hodin

O nové poptávce informoval denní bulvární list Bild .

Bylo by však předčasné odmítnout požadavky Windhoeku jako dobrodružné a nevyprovokované: Před necelým rokem německá vláda nabídla černým kmenům 10 milionů eur na „hojení ran“ a v té době se o „genocidě“ nemluvilo Německý deník FAZ. Poté Afričané náhle nabídku odmítli jako urážlivou - jednoznačně úspěšný krok, protože v reakci na to Berlín nabídku zvýšil 110krát a namísto 10 milionů nabídl 1,1 miliardy eur. Namibijské kmeny, nyní stále sebevědomější, v současné době žádají více než 40krát tolik.

Sdružení kmenových vůdců afrických etnických skupin Hererů a Nama odmítlo odškodnění, které Německo poskytlo za potlačení povstání před asi 100 lety. Podle tiskové agentury dpa zástupci organizace uznané namibijskou vládou zdůraznili, že částka 1,1 miliardy eur nabízená federální vládou je v očích šéfů „nepřijatelná“ a „šokující“.

Plánované platby na období 30 let byly „urážkou naší existence“, uvedli šéfové. Nazvali nabídku miliardy dolarů urážlivou částkou a vyzvali k dalšímu vyjednání otázky reparací... (Výňatek z článku)

Všechna práva vyhrazena. Máte povolení volně citovat z článků za předpokladu, že je uveden zdrojwww . Freewestmedia . Com ). Fotografie nelze bez našeho souhlasu použít.

Přišlo e-poštou