Jdi na obsah Jdi na menu
 


Landsmanšaft popírá, že henleinovci vyhnali Čechy a německé antifašisty z pohraničí

6. 9. 2019

Každý den, a to již dlouhodobě, přinášíme vzpomínky našich hraničářů, kteří byli vyhnání  znacizovanými henleinovci ze svých domovů v pohraničí. Stovky z nich k nám promlouvají a varují nás. Mluvit však jen o vyhnání Čechoslováků by bylo zužováním skutečnosti.

 

V současnosti vyvěšujeme úryvky z díla prof. Jiřího Frajdla, CSc., o boji Stráže obrany státu s henleinovci. Kolik našich lidí v tomto krvavém konfliktu, vyvolaném germánskou agresivitou v rámci Drang nach Osten, padlo, kolik bylo raněno a za jakých podmínek k tomu došlo, to vše se můžete dozvědět, když budete sledovat naše e-Stránky (www.ceske-narodni-listy.estranky.cz).

 

Nemůžeme se dívat na uvedené stanovisko landsmanů jako na izolovanou nepodstatnou záležitost. Jde totiž o pokus o přepisování našich dějin. My víme, že ten, kdo ovládne minulost, je i pánem přítomnosti, který určuje budoucnost. A proto všem polopravdám a lžím i celým musíme čelit. Na každou lež je třeba pravdivě odpovědět, aby jednou nebyla lež považována za pravdu a pravda  za lež. 

 

Sledujte nás pravidelně na výše uvedené adrese! Každý den přinášíme řadu informací o česko-„sudeto“-německých vztazích, které jinde nezískáte. Budeme Vám velmi vděční, když je budete šířit i dále.

Můžete nás též sledovat na adrese: www.ceskenarodnilisty.cz  

 

J. Skalský

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář