Jdi na obsah Jdi na menu
 


Konec studené války a radikální islamismus, PhDr. Stanislav Balík

30. 7. 2019

Americká koncepce na zničení Sovětského svazu přinesla své sladké ovoce. V roce 1989 padly sovětské satelity ve střední a východní Evropě. Sovětský svaz se rozpadl v roce 1991. Gorbačov zničil Sovětský svaz a musel odstoupit z funkce neexistujícího státu, sehrál svoji jedinečnou historickou roli. Loutkou v čele okleštěného Ruska, které se vrátilo do období zmatků, jak to popisuje film 1612, stanul alkoholik a loutka Západu Boris Jelcin. Jeho jediným cílem bylo dovést dílo zkázy k dokonalosti. Rusko mělo být rozparcelováno na desítky státečků, které by spolu bojovaly a nerostné bohatství by tak mohlo být nerušeně exploatováno a vyvezeno na Západ. Rozbité Rusko se mělo stát kolonií Západu, jak tomu mělo být již po první světové válce, ale tomu zabránil Stalin svou koncepcí výstavby socialismu v jedné zemi. Podařilo se mu vybudovat průmyslový stát, který o dvacet let později mohl zvítězit ve válce proti nacistickému Německu.

Jelcin byl nucen bojovat proti Čečensku, které vyhlásilo svou nezávislost. V letech 1994 – 1996 probíhala válka, která zpředmětnila veškerou ruskou bídu, rozklad morálky a nekompetentnost velení. Byla to nejničivější porážka a největší pokoření, kterého se Rusové ve svých dějinách dočkali. Malý národ podporovaný islamistickou internacionálou, který se každým dnem stával více islamistickým a fanatickým, dokázal porazit papírovou mocnost, která zdědila veškerou výzbroj po sovětské armádě. Největšími sponzory islamistů se staly Saudská Arábie, státy Zálivu, Turecko, zpravodajsky a poradensky pomohly USA a Velká Británie. Bylo to pokračování, které se tak skvělé osvědčilo v Afghánistánu. Dále bylo použito v Čečensku na Balkáně, v Iráku, Lýbii, Sýrii a mnoha dalších krizových oblastech světa. Islamistická internacionála se stala pěší armádou USA, která pomáhala a pomáhá ničit sekulární státy a uvrhává svět do chaosu. Cílem je somalizace světa, která nevyhnutelně povede k rozpoutání třetí světové války. Cílem je zničit všechny, kdo by mohli ohrozit americkou globální moc. Islamisté jsou pouhými nástroji k tomuto cíli, který má podobu Ruska, Číny, Iránu, Severní Koreje a paradoxně i amerických satelitů v Evropě. Evropa se má stát hlavním bojištěm a má být islamizována.

Druhá čečenská válka se stala bodem zlomu. Rusko pod vedením nového prezidenta Vladimíra Putina dokázalo porazit islamistické Čečensko. Všude, kde zvítězí islamisté, dochází ke vzniku Islámského státu. Stalo se tak v Afghánistánu po vítězství Talibanu, stejně jako v Čečensku.  Vzor vždy dává Saudská Arábie a její oficiální ideologie fanatického wahhábismu, která je státní ideologií v této středověké monarchii.

Prezident Putin dokázal v letech 1999 – 2009 nejen porazit všechny domácí islamisty v Čečensku, ale především porazit islamistickou internacionálu, která byla sponzorována dobře známými zeměmi. Čečensko a Rusko bylo vyčištěno od islamistů. V čele Čečenska stojí Ramzan Kadyrov, který provádí stabilizační politiku podle zájmů Ruska. Proti islamistům byla vedena brutální válka, ale později byly prováděny stabilizační opatření, která umožnila znovuvybudování Čečenska. Ruská federace poskytla finanční prostředky ke stabilizování situace v regionu. Islamisté byli zlikvidováni na celém Kavkaze. Po vypuknutí války v Sýrii se přesunuli do Sýrie, kde patří k nejbrutálnějším islamistům. https://www.databazeknih.cz/knihy/nas-boj-s-islamskym-statem-338996 

https://www.youtube.com/watch?v=le5bMoe8xRg  

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář