Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak byli Židé vražděni v Birkenau

23. 11. 2019

Bylo tam ( v Birkenau-pozn. red.) pět krematorií, ale ta nestačila. Proto byly vykopány veliké jámy a do nich složena vrstva dříví, vrstva mrtvých, znovu vrstva dříví a vrstva mrtvých atd. Každá jáma byla na tisíc lidí. Když byla plná, byly dříví a mrtvoly polity naftou a zapáleny.

Někdy přijelo několik transportů najednou, plynová komora nestačila a pak byli lidé upalováni jen »s dřevěnou narkózou«. Hnali je biči k jamám, bili je palicemi do hlava házeli do ohně. Šílené matky chtěly chránit své děti v náručí, ale esesmani bili je biči tak, že i s dětmi je k jamám dohnali. Esesman vytrhl matce dítě z náručí, jediným úderem o zem rozbil mu hlavičku a hodil je do ohně. Jindy je tam hodil, aniž se zdržoval zabíjením. Stalo se někdy, že člověk šílený strachem a vztekem strhl s sebou dolů do ohně i esesmana. V takovém případě všichni z celého transportu byli svázáni a dopraveni do krematorií, kde byli pokládáni na rošty k pomalému upalování.

Z knihy "V německém zajetí", autor dr. Jiří Beneš, synovec pana prezidenta E. Beneše, který prošel, právě proto, že byl příbuzným pana prezidenta Beneše, několika německými koncentračními tábory. Vydala Společnost Edvarda Beneše, Praha 2010

Poznámka redakce: Líčení "likvidace Židů" je drastické. Omlouváme se. Dnes se však o německých koncentračních táborech téměř nemluví. Neonacisté, např. banderovci na Ukrajině, stoupenci esesáckých legií v pobaltských státech, opět zdvihají hlavy. Někteří z nich mají na svědomí řadu vražd. Svět si musí připomínat, kam až opět může dojít. Proto jsme, po určitém váhání, výše uvedené věty vyvěsili.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář