Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gott to věděl nejlépe

3. 10. 2019

 

03. 10. 2019 - EB

Naposledy jsme o Karlu Gottovi psali před 10 lety a po jeho úterním úmrtí nemáme co dodat. Takže pouze opakujeme to, co jsme vydali 28. července 2009.

 

Karel Gott, obdivovaný zpěvák lyrických písní, který právě oslavil sedmdesátku, v rozhovoru pro Rádio Impuls uvedl, že zpěváci a textaři ve svých písních vymalovávají svět nádherně, aby se nám zdál být přijatelnějším, aby se nám v něm hezky žilo. Ve skutečnosti je ale krutý a vládnou v něm zákony džungle, řekl a pokračoval, že všechny války byly v podstatě ekonomické a nikdy to nebyla otázka vítězství dobra nad zlem. Díky studiu historie ztratil mnoho iluzí. A bylo pro něj poučné zjistit, že události měly svůj přesný scénář a dopadly tak, jak měly. Gott, který se dlouhodobě zabývá konspiračními teoriemi, řekl už v roce 2001 magazínu Lidových novin, že všechny malé banky zkrachují a ty ostatní budou tak dlouho fúzovat, až nakonec zbude jenom jedna. Je možné, dodal, že jednou budeme s nostalgií vzpomínat na minulý totalitní režim. Někteří lidé vidí v Gottovi proroka. Jiní si zase myslí, že by se měl raději držet zpěvu.

Přečtěte si také v angličtině

 

Erik Best


Ve zpravodaji Final Word se spolu se svými spolupracovníky zabývám politickými a ekonomickými tématy, která hýbou Českou republikou. Vychází čtyřikrát týdně a denně ho čte více než 10 000 lidí. Potěší mě, když ho budete odebírat přes email, Facebook anebo Twitter.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář