Jdi na obsah Jdi na menu
 


Doba přituhuje, přišel jsem o svobodu slova

9. 9. 2019

tvrdí zakladatel Trikolóry Václav Klaus ml.

Martina Spěváčková

Seznamzpravy.cz

 

Rozhovor s poslancem a předsedou Trikolóry Václavem Klausem ml. ve Výzvě Seznamu. (Video: Seznam.cz)

Podle programu nově založeného hnutí Trikolóra přicházejí lidé o svobody. Jednou z nich je podle zakladatele strany Václava Klause mladšího třeba svoboda slova.

 

Článek

„Čím dál častěji se sleduje, kdo co říká, proč to říká. Když někdo něco řekne, jsou na něj petice, je snaha ho odstranit,“ tvrdí Václav Klaus mladší ve Výzvě Seznamu.

Jako příklad uvádí, že byl jednou kvůli názoru zablokován na Facebooku. „Vadí mi státní cenzura, ale nelíbí se mi ani cenzura soukromá. Lidi mají právo říkat názory hloupé i chytré,“ myslí si Klaus. Stejně tak se obává například o svobodu podnikání, kterou podle něj omezuje nebývalá míra byrokracie.

Klausovo hnutí Trikolóra minulý týden představilo svůj program, který se nese v duchu hesla „Vraťme lidem jejich zemi“. „Psali jsme ho tak, aby mu rozuměla i paní poštmistrová. Nepsali jsme ho pro vědce ani pro lobbisty, ale pro lidi,“ uvedl předseda hnutí.

Bránit chce Trikolóra tradiční rodinu a manželství definuje jako svazek muže a ženy. Rodinu podle strany má tvořit otec, matka, jejich děti, prarodiče a případně další příbuzní. „Aby se narodilo miminko, je potřeba maminka a tatínek. Já si myslím, že homosexuálové mají veškerá práva, nikdo jim nic nedělá,“ uvedl Klaus. Na námitku, že například právo adoptovat dítě na rozdíl od heterosexuálních párů nemají, odvětil, že mít dítě není právo ale dar.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář