Jdi na obsah Jdi na menu
 


Další pomoc dorazila do Česka Letadlo ČSA s rouškami a ochrannými prostředky přistálo v Česku

23. 3. 2020

Další pomoc dorazila do Česka

Letadlo ČSA s rouškami a ochrannými prostředky přistálo v Česku

© Sputnik / Vladimír Franta

07:43 23.03.2020(aktualizováno 10:07 23.03.2020) Získat krátkou URL

 

Na pražském letišti přistálo asi hodinu po půlnoci první letadlo společnosti ČSA, na jehož palubě se nacházel zdravotnický materiál a asi milion roušek. ČTK to potvrdila mluvčí společnosti Smartwings Vladimíra Dufková.

 

Uvádí se, že další letadlo s potřebnými ochrannými pomůckami přiletí v úterý. Připomeňme, že právě letadla ČSA měla problém se získáním daných přeletových povolení v souvislosti s tím, že mají být součástí zásobovacího mostu s Čínou.

 

    „Dnes v 01:13 hodin přistálo na letišti Václava Havla Praha letadlo ČSA, které z Číny přivezlo 1 milion roušek a další potřebný zdravotnický materiál,“ informovala mluvčí.

 

Konkrétně se jednalo o letoun ČSA Airbus A319, který ze Šanghaje vyletěl v 12:55 SEČ, absolvoval mezipřistání v Novosibirsku, poté pokračoval do Prahy.

Přílet letounů s pomůckami

 

Letadlo ČSA se zdravotnickým materiálem není první, které do Česka přiletělo. V sobotu pozdě v noci přistál na letišti v Pardubicích ukrajinský letoun An-124 Ruslan.

 

Letoun An-124, který přiletěl se zdravotnickým materiálem do Česka

© Foto : Official Facebook of Andrej Babiš

Pomoc již přiletěla: V Česku přistála další letadla s tunami zdravotnického materiálu

Co se týče ukrajinského letounu Ruslan, ten vyrazil ve čtvrtek dopoledne z ukrajinského hlavního města, v pátek pak bylo do něj naloženo 106 tun nákladu v čínském městě Šen-čen. Na palubě letoun vezl celkem 200 000 rychlotestů, 120 000 ochranných obleků a 80 000 brýlí. Svou cestu ještě v příštím týdnu dvakrát zopakuje.

 

Materiál, který letadlo přivezlo, se distribuoval do nemocnic, ochranné obleky zamíří do fakultních nemocnic, kde jich není dostatek a podle Hamáčka přichází na poslední chvíli. Dodal, že na distribuci pro veřejnost náklad s rouškami nestačí. Podle ministerstva vnitra plánují letadla s pomůckami přistávat v Česku prozatím šest týdnů.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář