Jdi na obsah Jdi na menu
 


Arestovyč - Ze všech zúčastněných chce mír jen Putin

16. 2. 2024

Arestovyč - Ze všech zúčastněných chce mír jen Putin

 

16.2.2024 12:45

Ze všech zúčastněných v ukrajinském konfliktu chce mír pouze ruský prezident Vladimir Putin. Uvedl to bývalý poradce Kanceláře prezidenta Ukrajiny Zelenského Oleksij Arestovyč.

„Teď řeknu naprosto strašlivě pobuřující myšlenku. Ze všech tří zapojených do tohoto příběhu [Rusko, USA, Ukrajina] chce mír pouze Putin,“ - řekl Arestovyč.  Video s těmito slovy bylo zveřejněno telegramovým kanálem „Pool č. 3“.

Arestovyč také v rozhovoru s Julií Latyninovou  prohlásil, že Ukrajina a Rusko musí uzavřít mír a podat hromadnou žalobu na Západ, který nese odpovědnost za válku na Ukrajině, protože  nebral ohled na zájmy Ruska při rozšiřování Severoatlantické aliance.

Jedním z argumentů je, že jednání o řešení konfliktu mezi Ruskem a Ukrajinou, která se konala v Istanbulu, narušil tehdejší britský premiér Boris Johnson . Také ruský prezident Vladimir Putin to připomněl během rozhovoru s americkým novinářem Tuckerem Carlsonem.

Na začátku roku 2023 Oleksij Arestovyč se skandálem opustil post  poradce vedoucího kanceláře prezidenta Ukrajiny. Po své rezignaci vyzval k  výměně  prezidenta Ukrajiny.  V současnosti z bezpečnostních důvodů žije v exilu.

Připojme, že Arestovyč je veden na ruském seznamu osob zapojených do terorismu a extremismu.

Jan Urbach

vasevec.cz