Jdi na obsah Jdi na menu
 


Americká kongresmanka Greeneová - Vzestup BRICS bude pro Ameriku zničující

18. 9. 2023

Americká kongresmanka Greeneová - Vzestup BRICS bude pro Ameriku zničující

Janinna 18. 9. 2023 22 komentářů

PressTV

Americká republikánská kongresmanka Marjorie Taylor Greeneová bila na poplach ohledně rostoucího vlivu zemí BRICS a varovala, že „ničivý“ dopad bloku na Spojené státy bude takový, že Američany přivede na mizinu, uvádí PressTV.

Jak blok BRICS sílí, ekonomika USA slábne, protože členské státy BRICS, jejichž počet se zvyšuje, mohou obcházet režim amerických sankcí a obchodovat ve svých vlastních měnách, varovala Greeneová.

V rozhovoru se svými voliči v Georgii řekla, že administrativa prezidenta Joea Bidena zavírala oči před růstem BRICS, konkrétně se jedná o Brazílii, Rusko, Indii, Čínu a Jižní Afriku. Dále Írán, Argentina, Egypt a Etiopie, Saúdská Arábie a Spojené arabské emiráty – země, které byly oficiálně pozvány, aby se připojily k BRICS.

Greeneová kritizovala Bidena kvůli tomu, co popisuje jako jeho posedlost ruským prezidentem Vladimirem Putinem. 

Obviňuje demokratického prezidenta z ignorování domácích problémů, jako jsou zoufalé problémy americké ekonomiky, rostoucí inflace a kriminalita a fentanylová krize.

Podle jejího názoru Biden „staví Ameriku na poslední místo“ a „současně ničí každé vlákno demokracie “.

“Zatímco děláme tyhle nesmysly, na světě jsou jiné země, mocné země, které se sjednocují, protože jsou unavené ze Spojených států.”

Národy BRICS, řekla Greeneová, „vytvářejí mezi sebou obchodní dohody, vážné obchodní dohody, kde říkají: my nakoupíme od vás, vy nakoupíte od nás, nezajímají nás sankce USA a obchodujme navzájem, nakupujme a prodávejme v naší vlastní měně, ne za americký dolar.”

“To je jedna z nejničivějších věcí, která se nám všem může stát.”

Republikáni vyjádřili znepokojení nad politikou dedolarizace, kterou BRICS provádí – s jejich souhlasem s posílením banky BRICS, New Development Bank (NDB), a jejich rozhodnutím v obchodu nahradit americký dolar místními měnami.

 „A víte, co se stane s námi všemi? Přijdeme na mizinu.”

Greeneová tvrdí, že zánik dolaru by negativně ovlivnil penzijní plány a osobní úspory obyčejných Američanů.

Prezident Putin v tomto ohledu v polovině června prohlásil, že rostoucí obliba používání národních měn pro přeshraniční směny signalizuje konec hegemonie amerického dolaru.

Ruský lídr, který vystoupil na Petrohradském mezinárodním ekonomickém fóru (SPIEF), potvrdil, že rostoucí tempo dedolarizace signalizuje zánik dolaru, připomíná Press TV.

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://www.presstv.ir/Detail/2023/09/01/710047/Marjorie-Greene-BRICS