Jdi na obsah Jdi na menu
 


A já se stále rostoucím počtem občanů křičím, lžete! Politici ANO, SPOLU, PIRÁTSTÁNU

4. 10. 2021

Evropská doba temna

 

K. Čapek 1938 –„ Nebude jistoty, nebude smluv, nebude ničeho platného a bezpečného, pokud vědomí kteréhokoli národa bude zkřiveno záměrnou lží.“

Ilustrační foto

4. října 2021 - 07:20

 

A já se stále rostoucím počtem občanů křičím, lžete! Politici ANO, SPOLU, PIRÁTSTÁNU – Předstíráte, že nevidíte kam, nás svorně ženete a ÚMYSLNĚ LŽETE! EU není ničí záchrana, ani světlý zítřek, ale nová doba temna pro celou Evropu, píše v komentáři pro Prvnizpravy.cz Karel Petřík.

 

Nechci být mezi vámi, až všichni vaši oklamaní voliči zakusí výsledky a důsledky vaší prodejnosti a bezohlednosti, když souhlasíte s plány, které nám uchystala EU. Až rozmazlená generace odcházející demonstrovat za klima z klimatizovaných domů a bytů v nich bude pít jedno horké kafe za druhým, aby se trochu zahřála a doufat, že se zase na pár hodin obnoví dodávka el. energie, pak skončí hra. Pak najednou zimou procitnou ti, co jim sice volby nic neříkají, ale zima v domě, prázdná nádrž v autě, a nenabitelná elektro-koloběžka u dveří, to je holt jiná píseň. Pak možná také demonstrace naberou jiné grády.

 

Vy, kteří dnes lžete o všemohoucnosti EU, její nenahraditelnosti a multikulturním štěstí, pak za to štěstí ponesete odpovědnost!  Když pouhý váš souhlas se ZELENÝM ÚDĚLEM zvedá cenu elektřiny o 50%, zatím. Co nás čeká dál? Kdy valící se „globální štěstí“ překročí hranice občanské trpělivosti? Pokládáte si podobné otázky nebo spoléháte na potopu po vás? Nemáte strach ze skládání účtů – a nemyslím tím Bohu?

 

K. Čapek pokračuje – „Za každou lží jde úklad a násilí, každá lež je útok na bezpečí světa. Nikdo nebude žít v míru ani za nejsilnější hradbou z oceli a betonu, okřídlená lež se vysměje všem vašim pevnostem. Zbavit svět lži je víc než odzbrojení.“

 

Dnes se okřídlené lži vysmívají nejen pevnostem a hranicím, ale úspěšně i zdravému rozumu. A tak toužíme sdílet s těmi, co nám nikdy nepomohli, jejich osud a pád. Nastává pro nás nová doba temna.

 

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)