Jdi na obsah Jdi na menu
 


"Velezrádce Zeman a Babiš jako bandita.“

21. 5. 2021

"Velezrádce Zeman a Babiš jako bandita.“

Tisíce lidí vyšly na protest proti vládě…

Článek byl dne 20.5.2021 publikovaný na stránkách seznamzpravy.cz

 

Demonstraci organizoval spolek milionchvilkařů, kterých se na Václavském náměstí údajně sešlo na 5 tisíc. Měli i svou zástavu – na žerdi vztýčené rudé trenýrky. To vše i další si můžete přečíst v uvedeném článku. Nám však jde o něco zcela jiného.

 

Zdůrazněme nejdříve určitá známá fakta! Pan ing. Miloš Zeman je prezidentem republiky. Pan ing. Andrej Babiš je předsedou vlády ČR. Oba jmenovaní patří k nejvýznamnějším našim ústavním činitelům. Jeden je hlavou našeho státu, druhý  stojí v čele výkonné moci. Bezesporu patří k představitelům České republiky. Útoky na ně jsou ataky na naší republiku. Škodí jí a bezpříkladně, odpudivě  tupí i jmenované činitele.

 

Co s tím dělat? Pořádat protidemonstrace či jinak se snažit ukázat, že hlasy demonstrujících nejsou hlasem většiny našeho lidu? To vše i jiné by bylo vždy jenom řešením dílčím, nikoliv však opatřením, které by mělo uchránit naše ústavní činitele a republiku.

 

Toto si uvědomovali již naší předchůdci. První republika přijala zákon na ochranu republiky. Komunisté učinili podobný legislativní akt, který se však vyznačoval přísností trestních sazeb, ochraňujících ústavní činitele i republiku.

 

Dnes takový souborný zákon nemáme. Jsem přesvědčen, že je to hrubá chyba, jíž musíme v dohledné době napravit. Jak to udělat? Rozšířit trestní zákon o nové skutkové podstaty s odpovídajícími trestními sankcemi. Tento krok lze udělat v nedlouhé době. Podmínkou však je, aby si většina našich zákonodárců uvědomila, že novelizace trestní zákona v uvedeném směru je nezbytností. Že  nelze trpět, aby ústavní činitelé byli i   nadále takto napadáni, aby pokusy o destabilizaci republiky se neustále opakovaly.  Pak novelizace trestního zákona nebude problémem. Nově by pak označování našich ústavních činitelů za velezrádce a bandity bylo trestné. O tom, kdo je velezrádce a bandita může rozhodnout pouze soud, nikoliv tedy hrstka demonstrantů. Pokud taková libovůle existuje, nemůžeme mluvit o tom, že žijeme v právním státu.

 

Republika je v důsledku četných a opakujících se útoků proti ní značně rozvolněna. Tento proces dále pokračuje. Až kam míní dojít aktéři těchto skutků?  Nevíme, ale tušíme. Ekonomicky se propadáme, sociální nepokoje budou jedním z negativních důsledků tohoto vývoje. Někteří ekonomové začínají mluvit i o bankrotu státu. Jaké důsledky by krach státu měl?  Kromě ekonomických problémů, které máme na krku, silně zátěžově působí i zhoršující se mezinárodní situace. Studená války k nám již dorazila. Nyní jde o to, aby se z ní nestala válka horká. Svět balancuje nad ďábelskou propastí války. Je zbytečné uvádět dále vše, co budoucnost nám může přinést. Stačí si uvědomit, že žijeme v obrovsky rizikové době, a proto bychom měli se urychleně zabývat komplexním zákonem na ochranu republiky, jež jen stabilizovaná může čelit vážným problémům doby,  a na ochranu ústavních činitelů, kteří své  funkce mohou plně a účinně vykonávat jen tehdy, když budou mít  potřebnou přirozenou autoritu, nikoliv tedy popliváváni, pošpiněni, a potřebné zákonné prostředky.

Již dvakrát jsme navrhli uvedená řešení, samozřejmě rozvedená, propracovaná, i některým našim politikům. Nic se dosud nestalo. Kromě toho, že od těch slušných jsme dostali alespoň nic neříkající odpověď. Budeme muset tedy počkat, až naše situace se zásadně zhorší? A potom, již opožděně, šít řešení na koleni?  Co vše za to zaplatíme?

 

V závěru chci zdůraznit, že stojíme za svým prezidentem. I premiér Babiš, přes úlety a chybné kroky jím učiněné, se těší i nadále značné podpoře občanů. Republika je dědictvím po našich předcích. Státní symboly máme v úctě.

Dr. O. Tuleškov

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář