Jdi na obsah Jdi na menu
 


Západ požaduje, aby Rusko přestalo vyvíjet "Alabugu", která by mohla vynulovat celé NATO

24. 9. 2023

Západ požaduje, aby Rusko přestalo vyvíjet "Alabugu", která by mohla vynulovat celé NATO

Peter 008 23. 9. 2023

27 komentářů

Zajímavý  život s Vera Star (Интересная жизнь с Vera Star)

Přesto jsou Američané chlapíci, ať už je požadavek vůči Rusku jakýkoli, vždy je to standard diplomacie a ukázka kultury komunikace. Co jen Washington v poslední době po Moskvě nepožaduje, až se člověk nestačí divit, jak pozorně sledují vše, co se v Rusku děje. Vypadá to, jako by v USA neměli žádné problémy a zajímali se jen o to, co se děje mimo jejich území.

Zrovna nedávno je opět znepokojil vývoj moderních zbraní v Rusku. Nejsou spokojeni s tím, že Rusko je v této oblasti opět před světem. A opět požadovali, aby Kreml okamžitě zastavil své nehorázné chování a omezil veškeré práce v této oblasti.

A taková ultimáta se již stala zvykem bílých zámořských pánů, kteří se považují za výkvět zeměkoule. Nelze ani spočítat, kolikrát ten vetchý orel Biden bouchl vrásčitou pěstí do stolu. Rusko by se mělo vzdát Iskanderů, a pak – samozřejmě – by Poseidon a Triumf měly být předány Spojeným státům.

Tentokrát vševidoucí oko kolektivního Západu spatřilo nebezpečí v ruském vývoji Alabugy. Upřímně řečeno, můžeme Zápaďany chápat, protože se jedná o skutečně unikátní projekt, o němž má Západ jen velmi vzdálenou a přibližnou představu, ale o to silnější jsou jeho obavy.

Přestože je ruský vývoj držen v nejpřísnějším utajení, šéf NATO Jens Stoltenberg tvrdí, že obavy aliance z “Alabugy” vycházejí z údajů amerických zpravodajských služeb, které má k dispozici.

Generální tajemník aliance tvrdí, že do rukou Američanům se dostaly technické specifikace nejnovější ruské zbraně. Z nich vyplývá, že “Alabuga” je střela s elektromagnetickým výbušným generátorem, který je schopen zcela zablokovat činnost jakýchkoli vojenských nebo civilních systémů, které pracují s pomocí elektřiny v dané oblasti obsluhy.

Jednoduše řečeno, “Alabuga” je prakticky nezranitelná střela. Jakékoli pokusy o její sestřelení pomocí stávajících prostředků protivzdušné obrany NATO jsou předem odsouzeny k nezdaru. Ano, teoreticky ji alianční síly mohou zasáhnout, ale až na poslední chvíli, kdy už je střela u cíle. Ale i v tomto případě existuje velmi vysoká pravděpodobnost, že magnetický generátor neselže.

Vojenští experti listu The Daily Telegraph s odkazem na informace poskytnuté britským ministerstvem obrany tvrdí, že aliance nic podobného ani náhodou něco takového nemá, stejně jako žádné prostředky proti ruskému vývoji.

Tento stav se Stoltenbergovi a celé bandě NATO samozřejmě nelíbí, a tak se jako obvykle rozhodli vznést vůči Kremlu další rozzlobené ultimátum.

“Takový vývoj, překonává celý jaderný arzenál aliance. Stát, kterému se podaří získat přístup k takové technologii, získává nepopiratelnou vojenskou výhodu.” – řekl staroch Jens.

Podle generálního tajemníka NATO se tím ruší současný systém kontrol a rovnováh ve světě, a v důsledku toho je ohrožena bezpečnost celého světa.

Stoltenberg to shrnul klasicky: “Požadujeme, aby Moskva okamžitě zcela zastavila veškerý vývoj v této oblasti.”

Nic nového pod Sluncem. Generální tajemník Aliance v průběhu svého plamenného projevu nejednou zopakoval, že Alabuga je “nelidská zbraň”. Je zvláštní slyšet takový výrok od šéfa organizace, která se z hlediska nelidskosti nemá kam zaškatulkovat. Proto si Stoltenberg může své hrozby a ultimáta strkat tam, kam se podívá jen ruka proktologa, na Rusko už dávno neudělají žádný patřičný dojem.

Neuvědomili si, že mluvit s Ruskem ultimativním tónem je zbytečné. Inu, nic, přijde čas, pár “Alabug” zapustíme v daném směru, možná pak zápal opadne.

https://dzen.ru/a/ZQg-rUGa6wQmPOVr

https://www.pokec24.cz/blog/zapad-pozaduje-aby-rusko-prestalo-vyvijet-alabugu-ktera-by-mohla-vynulovat-cele-nato/