Jdi na obsah Jdi na menu
 


Triumf zemí BRICS

26. 8. 2023

Triumf zemí BRICS

Svět čelí epochálnímu obratu směrem k multipolárnímu řádu sil. Čas jediné supervelmoci v USA se chýlí ke konci, pouze apokalyptická válka ji může zpozdit nebo dokonce zabránit.

Účastníci jednání

26. srpna 2023 - 04:20

 

Konference pěti zemí BRICS, tj. Brazílie, Ruska, Indie, Číny a Jižní Afriky v Johannesburgu, ukázala světu, že zásadní změna ve světové politice je v rozporu.


S přijetím šesti nových členů do skupiny BRICS od ledna 2024 to nyní tvoří téměř 50 procent celkové současné světové populace. Ekonomicky tato nesmírně bohatá skupina států představuje sílu, kterou Západ, tj. Amerika a její vazalové, již nemohou ignorovat a rozhodně již nebudou jednat podle libosti. Všechny pokusy rozdělit země BRICS a postavit je proti sobě selhaly v Johannesburgu. To je také důležitý úspěch konference.

 

Skutečnost, že německá média považují leteckou havárii v Rusku a smrt vojenského podnikatele za důležitější než následné setkání v Jižní Africe, říká vše o krátkozrakosti, poddajnosti a trpaslíku stárnutí, v zemi sestupu, která opět zaujala špatnou stránku historie s bezprecedentní infantilní zahraniční politikou.

Musí však také způsobit transatlantickým zkorumpovaným agitátorům a ziskům největší bolest, jak málo Putinova Ruska nebo dokonce Číny je mezinárodně izolováno od Xi. Další konference BRICS se bude konat v roce 2024 v ruské Kazani, kterému předsedá Putin. Za účelem posypání ještě větší soli do západních ran byl nyní Írán přijat do zemí BRICS, spolu s Egyptem, Argentinou, Etiopií, Saúdskou Arábií a arabskými emiráty. A řada dalších zemí se již připravuje na budoucí přistoupení.

 

Země BRICS vítězí. Kontrolují 80% světových zásob ropy

To, co spojuje všechny země BRICS i kandidátské země, je snaha stát se nezávislou na faktickém pravidlu amerického dolaru. K tomuto cíli to však bude dlouhá a komplikovaná cesta. Protože pro Washington je důležité tomu zabránit za všech okolností a všemi prostředky. Konec dominance dolaru by byl také konec financování globálního vojenského aparátu USA a mohl by dokonce vést k hospodářskému kolapsu zcela zadlužených Spojených států.

 

Washington spolu s prezidentem Bidenem z tohoto vývoje vyvodil závěr, že za pomoci evropských vazalských států a také Japonska, Austrálie a Jižní Koreje by měla být vytvořena válečná aliance, která by měla zabránit případnému kolapsu USA.  Německo nemohlo z dlouhodobého hlediska udělat nic hloupějšího, nebezpečnějšího a škodlivějšího, než se k nim připojit. Protože budoucnost světa nebude americká. A země BRICS jsou jedním, ne-li nejdůležitějším prvkem této budoucnosti.

 

(rp,prvnizpravy.cz,pinews,foto:arch.)