Jdi na obsah Jdi na menu
 


Třetí světová válka se nebude bojovat na tancích a stíhačkách

30. 1. 2023

Třetí světová válka se nebude bojovat na tancích a stíhačkách

29. 1. 2023 kuryr

 

Místopředseda Rady bezpečnosti Ruské federace Dmitrij Medveděv komentoval šílenství, které zachvátilo západní politiky v souvislosti s konfliktem na Ukrajině.

Ve svém kanálu Telegram uvedl, že v mocenských strukturách Evropy není „žádný počet“ hlupáků. Jako první to od Medveděva dostal italský ministr války Guido Crosetto .

„Nějaký ministr obrany nějaké Itálie označil dodávky obrněných vozidel a dalších zbraní na Ukrajinu za prevenci třetí světové války. Vzácný excentr s písmenem “m”, “ napsal ruský politik.

Poté se věnoval politice Velké Británie, kterou nazval „zlé mlžné království s komplexem impéria“. Podle Medveděva zašli ještě dále než jejich italský protějšek.

„Říkají, že všechny zbraně, které má NATO, by měly být „hned teď“ poskytnuty Kyjevu. A stíhačky, stovky tanků a raketové systémy dlouhého doletu. Je to jediný způsob, jak zabránit expanzi Ruska a světové válce,“ podivuje se exprezident.

Zdůrazňuje, že ochrana Ukrajiny, kterou v Evropě nikdo nepotřebuje, nezachrání zchátralý Starý svět před postihem, pokud se něco stane. A pokud třetí světová válka přesto začne, nebude se bojovat na tancích a dokonce ani na stíhačkách.

„Pak je to určitě průšvih. Co však čekat od podnikatele s nedokončeným vysokoškolským vzděláním a jeho hloupých sousedů, kteří se během pandemie napumpovali přímo na svých pracovištích na Downing Street 10. I když ducha W. Churchilla by nástupci potěšili, “ uzavírá Medveděv.

Dříve Dmitrij Medveděv řekl , že „bez zbraní NATO a západních peněz nevydrží Ukrajina ani její prezident Vladimir Zelenskij s kamarilou ani den